Annonce
Ugeavisen Varde

DIY: Halvmåner af marcipan og chokolade

Et ordentligt stykke arbejde kræver et ordentligt stykke værktøj. Når man som Karen Dixen arbejder med chokolade i femkilos blokke, så må der en solid hammer til at brække et stykke af. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Sådan kan du gøre Karen Dixen kunsten efter og fremstille halvmåne-konfekt med marcipan og nougat.
Annonce

Varde: Du skal bruge: Mørk chokolade 70 procent, marcipan, nougat og evt. pynt i form af en klat lys chokolade.

Værktøj: Kagerulle, pergamentpapir, en rund form eller et snapseglas til at stikke ud med, vandbad til chokoladen eller eventuel en lille chokoladesmelter, termometer, gaffel eller andet til at dyppe chokoladen.

Put halvdelen af chokoladen i vandbad eller i chokoladesmelteren og varm den op til 48-50 grader for at blive flot blank og få et godt knæk. Tag så 2/3 af den overskydende chokolade og put op i den smeltede halvdel. Den perfekte temperatur til overtræk er 31-32 grader, når der er tale om mørk chokolade som her. Den sidste del af chokoladen bruges løbende til at fylde op med. Det vigtige er, at man ikke smelter det hele på en gang.

Rul marcipanen ud. Gerne mellem to opklippede fryseposer, så den ikke hænger i kagerullen. Gør det samme med nougaten og læg de to lag sammen. Tag din form eller snapseglas og stik alle konfektstykkerne ud.

Når du er færdig, kan du begynde at dyppe dem. Læg dem over på pergament og lad dem tørre. Pynt evt. med en lille klat smeltet mælkechokolade.

Til halvmånerne skal du bruge mørk chokolade, nougat og marcipan. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Rul først marcipanen ud, dernæst nougaten ovenpå. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Tag en rund form eller et lille glas og stik ud. Karen Dixens forme er meget gamle og har været brugt i butikken gennem mange år. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Når du har stukket alle halvmånerne ud, så kan du begynde at dyppe dem. Det skal gøres i en lang proces, så chokoladen er ordentligt tempereret til alle stykkerne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Trip, trap, træsko. Karen Dixens favorit-halvmåner, som hun har fremstillet i årtier. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce