Varde: Du skal bruge: Mørk chokolade 70 procent, marcipan, nougat og evt. pynt i form af en klat lys chokolade.
Værktøj: Kagerulle, pergamentpapir, en rund form eller et snapseglas til at stikke ud med, vandbad til chokoladen eller eventuel en lille chokoladesmelter, termometer, gaffel eller andet til at dyppe chokoladen.
Put halvdelen af chokoladen i vandbad eller i chokoladesmelteren og varm den op til 48-50 grader for at blive flot blank og få et godt knæk. Tag så 2/3 af den overskydende chokolade og put op i den smeltede halvdel. Den perfekte temperatur til overtræk er 31-32 grader, når der er tale om mørk chokolade som her. Den sidste del af chokoladen bruges løbende til at fylde op med. Det vigtige er, at man ikke smelter det hele på en gang.
Rul marcipanen ud. Gerne mellem to opklippede fryseposer, så den ikke hænger i kagerullen. Gør det samme med nougaten og læg de to lag sammen. Tag din form eller snapseglas og stik alle konfektstykkerne ud.
Når du er færdig, kan du begynde at dyppe dem. Læg dem over på pergament og lad dem tørre. Pynt evt. med en lille klat smeltet mælkechokolade.