Annonce
Ugeavisen Varde

Driftschef: Budgettet for gadefejning er halveret i Varde Kommune

- Det er et fælles ansvar at holde byen ren. Hvis både butikker og borgere gør deres, så skal vi nok tage resten, siger Bjarne Fly, der med masser af ekstra to-go- og takeaway-emballage har fået en endnu større udfordring med at holde arealerne rene. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Driftschef for Vej og Park, Bjarne Fly, vil gerne medgive, at byen lige nu trænger til en ordentlig omgang. Og det grønne team er i fuld gang med den helt store forårsrengøring.

Varde: Fra år 2000 og tre år frem, altså til udgangen af 2022 er budgettet for gadefejning i Varde Kommune blevet halveret. Det er en del af den store besparelsesrunde, som i 2019 blev vedtaget af byrådet. Tidligere blev de store veje, som eksempelvis Storegade i Varde, fejet fire gange om året og boligvejene to gange årligt. Nu er den ydelse halveret.

- Det er ikke mit indtryk at Varde er møgbeskidt, men jeg vil gerne medgive Erik Donner, at hvis man går rundt og kigger lige nu, så trænger der til at blive gjort rent. Det er nu, det ser allerværst ud. Men vi er i gang med den helt store forårsrengøring, forklarer han.

I disse tider får alle veje, p-pladser, bede og offentlige arealer den helt store tur. Denne store oprydning og rengøring gentages i øvrigt i efteråret, når de fleste blade er faldet af træerne.

Annonce

Mere takeaway affald

- Vi har fået en ny udfordring, der følger to-go og takeaway kulturen. Folk tager kaffekopper og mademballage med på deres vej, men de rammer ikke altid skraldespanden. Det samme gælder for cigaret skodder og mundbind. Jeg kan kun opfordre til et fælles ansvar om at bruge de mange skraldespande, der er opstillet rundt omkring, siger Bjarne Fly.

I forhold til nedskæring på gadefejning skal Bjarne Fly med udgangen af 2022 lave en evaluering af besparelse og serviceniveau. Evalueringen skal afleveres til Udvalget for Plan og Teknik, der til den tid vil tage stilling til, om gaderne fortsat kun skal fejes to gange årligt for de store vejes vedkommende og én gang for boligvejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce