Annonce
Ugeavisen Varde

Drive in-koncert gik fantastisk trods lille billetsalg

Claus Horsted, som har Varde Biler, der arrangerede to dages drive in-underholdning, er dagen derpå både glad, tilfreds, lidt ydmyg og taknemmelig for, at det gik så godt. Det ærgrer ham bare, at der ikke var flere gæster. Foto: Henrik Reintoft
Varde Biler lagde parkeringsplads og kræfter til to dage med drive in-underholdning med god corona-afstand fredag og lørdag. Der var stemning langt over forventning, men desværre også alt for få, der købte billet. Alligevel tør Claus Horsted godt lave drive in igen - bare det er sammen med andre.
Annonce

Varde: Hvordan har man det som arrangør, når gæsterne til drive in har smilet, dyttet, pjattet og hygget til både bio, standup og koncerter?

Bilforhandler Claus Horsted fra Varde Biler er glad og tilfreds og lidt ydmyg og taknemmelig. Han kan se tilbage på fredag og lørdag med helt anderledes brug af hans store parkeringsplads.

- Det har været skidegodt. Det har det.

Smilet i stemmen er ikke til at tage fejl af, for manden kunne selv gå rundt og se på biler med balloner, julelys på taget og masser af flag, fest og ballade, så det har været en succes at debutere som koncertarrangør:

- De folk, der har været har, har fået en fantastisk oplevelse. Det kan vi høre, siger han.

Økonomien

Kunstnerne var booket til omkring halv pris.

Der var plads til 170 biler til hvert arrangement, men der kom knap 80 til det største arrangement og 26 til det med færrest gæster.

Varde Kommune har givet en underskudsgaranti på 50.000 kroner, og den bliver der brug for.

Annonce

Mange til at hjælpe

Roserne varmede både fredag, på en råkold lørdag aften og online, når han har haft tid til at kigge der.

- Jeg er glad for, at det er forløbet fuldstændig, som vi havde regnet med. At få folk ind og ud, kunstnere, scenen. Det kan godt gøre mig lidt glad og stolt, at det klappede 100 procent, siger Claus Horsted.

Et korps af hjælpere, naboer og firmaet All Stage var med til at gøre to dage med arrangementer mulige, og her kommer taknemmeligheden ind, for det sætter han stor pris på - både hjælpen, sponsorer, de professionelle og alt det andet, han har oplevet. Og ikke mindst publikum, der kom.

Og så ydmygheden over, at det har fået så mange roser fra dem - den fylder.

Annonce

Aflysning var aldrig på tale

Men vi kommer ikke udenom, at der er en ærgrelse. For de 170 pladser, der var til biler ved hvert arrangement, blev ikke fyldt op.

Knap 80 var det højeste antal, og det var til Mads Langer lørdag eftermiddag. Færrest var der til Die Herren fredag aften med under 30 biler.

Så publikumsmæssigt og dermed også økonomisk blev det på ingen måde den succes, Claus Horsted havde håbet på:

- Det er ærgerligt, der ikke er flere, der oplevede det, siger han.

Men selv om billetsalget tegnede rigtig dårligt, var aflysning aldrig på tale:

- Nej. Jeg har det sådan, at når man siger A, så siger man også B, lyder det Claus Horsted.

Så tager han med, at det giver minus, selv om de havde budgetteret meget konservativt, og dermed kommer kommunens underskudsgaranti ind i billedet.

Benny Bloch og Henning Pedersen nød stemningen til drive in hos Varde Biler, hvor Mads Langer stod for eftermiddagskoncerten. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Annonce

Drive in-koncerter kan noget

Fredag før middag med det dårlige billetsalg in mente var Claus Horsted helt afvisende overfor at holde koncerter igen, men søndag var oplevelsen også en del af billedet, og den havde været så god, at han ikke afviser at gøre den slags igen:

- Jeg er parat til at lægge plads til og alt det praktiske. Pladsen her egner sig til det, siger han.

Men det skal være i et samarbejde og med nogen, der er vant til at arrangere den slags. Han tror nemlig heller ikke på, at der er plads til mere musik, end der er i forvejen med Open Air som største spiller. Og netop formand Torben Lehmann har også været med ind over til drive in-arrangementet.

Claus Horsted tror på hele konceptet med drive in-koncert. Også efter corona:

- Jeg synes, det var megagodt, og jeg tror, det er noget, der er kommet for at blive, for konceptet kan jo et eller andet.

Laila Junker forrest, Stine Tryk og Pernille Pedersen op gennem soltaget og Trine Bissen Backe og Henrikka Heesgaard fra Starup og Glejbjerg var klart i stemning til koncert lørdag eftermiddag. De var alle meget begejstrede for initiativet til drive in koncert og den stemning, der var. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Lene Rytoft Jensen og Lonnie Uhre på bagsiden, og forrest bror, Brian Rytoft Jensen og hans hustru Heidi Jensen fra Næsbjerg. De er vant til at komme til Owen Luft, så de savnede deres festival i år og benyttede sig af chancen i Varde og på drivein-metoden lørdag. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Torben Lehmann er i front, når det gælder Open Air i Varde, så han er om nogen vant til livemusik og publikum helt tæt foran scenen. Men i corona-tider er drive in-koncert pragtfuldt, synes han. Han havde sin hustru Lene med, sønnen Rasmus og hans kæreste Annika. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Lille Thea på to år er netop flyttet til Varde sammen med sin mor, Sabine, som sad på bagsædet lørdag. Bedstemor Rie Nielsen og bedstefar Jan Sørensen bor i forvejen i Varde, og de nød koncerten sammen. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Når der var sjælere i bilradioen, blev vinduesviskerne sat til i ægte vi svajer til musikken-stemning. Og nogle havde været ekstra kreative og sat hænder på viskerne. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Mads Langer brugte programmet zoom, som er til videokonferencer, og på den måde fik han kontakt til publikum, selv om de sad nede i hver sin bil. Og så blev der vist bilstemning på storskærm ind i mellem numrene, hvor folk holdt deres egen fest i bilerne. Foto: Sydney B.K. Benjaminsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce