Annonce
Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Gustav Jensen er søn af Kim Jensen, sportschef i Helle FC, og tidligere førsteholdsspiller i EfB, hvor han nåede 117 kampe og 12 mål. Også han blev brugt på den centrale midtbane ligesom Gustav. Farmand Kim er ude at se alle kampe. Han sørger for at vejlede sin søn i, hvad han kan gøre bedre. De to snakker sammen på daglig basis. Foto: Martin Jørgensen
Som blot 13-årig måtte Gustav Jensen erkende et stort nederlag og tage konsekvensen deraf. Faktisk måtte han sande, at glæden ved fodbold skulle tilbagevindes dér, hvor det hele startede. Hjemme i Næsbjerg.

Roust: Gustav Jensen er én af de unge drenge, der altid har haft det. Talentet. Da han var fem år gammel, spillede han med og mod spillere, der var tre år ældre end ham selv.

Tager du rendyrket fodboldtalent og blander det med en jernvilje og en tro på tingene, så har du en fodbold-cocktail, som de fleste klubber kan lide. Også EfB.

5. august 2021 er en dag, som Gustav Jensen ikke kommer til at glemme. Det var nemlig dagen, hvor han fik sin førsteholdsdebut for EfB i en alder af blot 17 år.

Annonce

- Det var megafedt. Det har været en kæmpe drengedrøm for mig at få lov til at spille og score for EfB en dag. Jeg var faktisk lidt skuffet over, at jeg ikke fik lov til at starte inde i den kamp, men heldigvis fik jeg lov til at komme ind, og det var bare en ekstra bonus, at jeg så også scorede, fortæller Gustav Jensen om debuten og målet mod Bolbro i Sydbank Pokalen, hvor han scorede til 5-1 efter 87 minutters spilletid.

Her fandt han plads ved bagerste stolpe, hvorfra han satte panden på et skarpt indlæg. Der gik dog alligevel lige et par sekunder, inden han for alvor kunne juble sammen med resten af holdet.

- Jeg troede faktisk, at der var offside, så jeg kiggede lige ud på linjedommeren, men den var god nok. Og så kom alle holdkammeraterne ellers hen for at kramme mig og ønske mig tillykke. Så det var rigtig stort - også selvom det var mod et mindre godt hold, siger Gustav Jensen, som har taget en masse brugbare erfaringer med sig fra tiden på førsteholdet, som han har trænet med hen over sommeren:

- Spillerne sætter større krav til en deroppe. Man kan ikke sjuske med noget, og man skal hundrede procent ind i alle dueller. Brænder du en stor chance, så får du det også at vide på den hårde måde.

Det var megafedt. Det har været en kæmpe drengedrøm for mig at få lov til at spille og score for EfB en dag. Jeg var faktisk lidt skuffet over, at jeg ikke fik lov til at starte inde i den kamp, men heldigvis fik jeg lov til at komme ind, og det var bare en ekstra bonus, at jeg så også scorede

Gustav Jensen

Den første skuffelse

Hans debut for EfB er på mange måder imponerende. Først og fremmest, fordi han stadig er teenager og til dagligt gør sig på klubbens U19-hold.

Men også, fordi han i en meget ung alder måtte erkende, at hvis tingene ikke fungerer uden for banen, er det svært at præstere, når støvlerne kommer på.

Allerede i en alder af ni år røg han til EfB, og i 7. klasse blev han så optaget på Vitaskolen i Esbjerg, som har elitesportsklasser, der tilgodeser unges talenters hverdag ved at skræddersy et skoleskema, der blandt andet tilbyder ekstra tid til morgentræning.

- Det var en kæmpe drøm for mig at blive optaget på skolen, men allerede halvvejs i skoleåret valgte jeg at droppe ud og tage hjem til Næsbjerg Skole. Jeg snakkede ikke så meget med mine klassekammerater, og jeg mistede glæden ved at spille fodbold, fordi jeg også blev sat af holdet. Så derfor valgte jeg at tage hjem til det, jeg kendte i Næsbjerg.

Det var ikke oprindelige plan at skulle retur til en mindre klub som Helle FC. Ambitionen var at blive en del af førsteholdet i EfB, men Gustav Jensen formåede ikke at overbevise trænerne i den vestjyske storklub om, at han var en, der skulle satses på til førsteholdet i den pågældende årgang.

Han gav dog ikke op, selvom EfB-trøjen blev udskiftet med Helle FC-trøjen, hvor hans far Kim Jensen i dag er sportschef.

Gustav Jensen (tv.) og Nikolaj Lund i aktion for EfB U19. De to spiller begge på den centrale midtbane. Privatfoto

- Det var noget helt andet, da jeg kom hjem. Jeg blev virkelig glad for at spille fodbold og gå i skole igen. Jeg føler, at jeg kickstartede det hele, og jeg lavede tre-fire mål i alle kampene, siger Gustav Jensen, som gjorde det så godt, at han et par år senere atter engang prøvede lykken i Esbjerg, da han blev han en del af parallelklassen på selvsamme skole, som han forlod.

- Selvom jeg tog et skridt tilbage ved at skifte hjem Helle FC, så mistede jeg aldrig troen på mig selv, og at jeg kunne opnå noget med min fodbold. Jeg vidste, at det handlede om, at jeg skulle tilbage for at finde glæden, og den fandt jeg, fortæller Gustav Jensen, som kom så stærkt tilbage, at han kort efter comebacket i EfB var inde omkring ungdomslandsholdet.

Hvad tænker du selv om, at du ikke lod dig slå ud af, at du ikke slog til i EfB i første omgang?

- Jeg synes faktisk selv, at det var sejt, at jeg kom igennem det på den måde, som jeg gjorde. Det har været en stor drøm at komme på landsholdet, så det er fedt, at jeg kunne kæmpe mig frem til det på trods af modgang.

Gustav Jensen

17 år gammel

Startede til fodbold i en alder af fem år.

Har spillet i EfB, siden han var ni år gammel, men var tilbage i Næsbjerg for at spille i et par år i starten af hans teenagerår.

Flyttede i 9. klasse ind på Esbjerg Sports College, hvor han bor på sit eget værelse. På samme etage bor et par af de andre spillere på holdet. Oscar Obel-Hall fra New Zealand og Ebbe Jørgensen fra Varde.

På fodboldbanen er Gustav Jensen ofte placeret centralt på banen som midtbanespillere, hvor han er det, man kalder 6'er og 8'er.

Har ungdomskontrakt indtil sommeren 2023, som han underskrev sidste år. Tilbuddet kom kort efter at superligaklubben FC Midtjylland viste interesse ved at tilbyde en prøvetræning, men signaturen blev sat på en kontrakt i Esbjerg.

Læser på første år på EUX i Esbjerg.

Født i Næsbjerg, og søn af Hanne og Kim Jensen. Har to små søskende, Marie og Mie. Familien flyttede sidenhen til Roust, hvor de i dag bor.

Efter et par år i Næsbjerg tog Gustav Jensen turen tilbage til EfB. Selvom han spillede fodbold mod mindre klubber, end det var tilfældet i EfB, så stoppede han ikke sin udvikling. Han var nemlig inde omkring landsholdet i sin årgang 2004. Privatfoto
Annonce

Stor tro på sig selv

I tiden herefter har han brilleret på diverse ungdomshold i EfB, og i løbet af denne sommer var han så med i opstartsfasen i perioden under Peter Hyballa, daværende cheftræner i EfB, som der har været skrevet vidt og bredt om.

- Det var en rigtig hård periode - både fysisk og mentalt. Der skete mange ting i klubben, og når vi var på banen, var det med høj intensitet. Jeg løb helt op til 20 kilometer til en træning, så det var et stort skridt op på det punkt, siger Gustav Jensen, der dog ikke formåede at bide sig helt fast på førsteholdet.

Han er nemlig blevet rykket ned på U19-holdet igen, men det tager han ikke så tungt.

Tværtimod er Gustav Jensen ikke typen, der hænger med hovedet. Han sprudler af selvtillid. Noget, han heller ikke selv lægger skjul på. Han selvtræner flere gange i ugen og arbejder stenhårdt for at dygtiggøre sig.

- Hvis man vil være den bedste, så kræver det, at man sætter krav til sig selv. Det er vigtigt, at man træner en ekstra gang, for så bliver du også det ekstra bedre end de andre, siger han og tilføjer:

- Jeg vil være den bedste til træning og kampe hver eneste gang. Jeg skal blive bedre til at skabe noget på egen hånd. Jeg vil vinde alle kampe, score mål og lave assists. Jeg har altid haft stor tro på mig selv, fordi det er så vigtigt i fodbold.

- Han er et løbefænomen. Han elsker at arbejde hårdt. Han er en rigtig god presspiller, som både kan lide at dirigere med sine holdkammerater, men også selv løber i pres. Han er god fra forskellige positioner på midtbanen, og han kan selv blive farlig foran mål. Nogle gange er ens styrker også ens svagheder. Netop fordi han er så bevægelig, så skal han over tid lære, at han skal trække stikket og undlade at gøre tingene hektisk på banen, siger akademichef Lars Vind om Gustav Jensen. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Ugeavisen Varde

Snart får vi kongeligt besøg til indvielsen af internationalt museum

Annonce
Ugeavisen Varde

Varde IF er blandt Danmarks bedste talentudviklingsmiljøer i pigefodbold

Annonce
Ugeavisen Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ugeavisen Varde

Veteranindsatsen haster – nu skal byrådet tage ansvar

Ugeavisen Varde

Danske Bank donerer 25.000 kroner til udvikling af Varde Sommerland

Ugeavisen Varde

Pølsesnak...

Ugeavisen Varde

Soroptimist International Varde støtter god sag med koncert

Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Ugeavisen Varde

Driller vægten dig?

Ugeavisen Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Ugeavisen Varde

Jyske Bank sponsorerer Varde Handels kæmpe nissehue i de næste tre år

Ugeavisen Varde

Se Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Annonce