Annonce
Ugeavisen Varde

Efter tre restauratører har givet op på stribe er der lagt en ny plan: Sådan vil holdet her vende fiasko til succes

Kevin Pedersen, Klaus Lund og Sandra Schultz skal vende udviklingen på golfbanen ved Blåvand. Hvordan? Der er lagt en plan. Foto: Morten Nielsen
Iværksættere skal nu få liv i en restaurant, som faktisk er veletableret. Men på det seneste har der ikke været stabilitet i driften. Det kommer der, lover det nye hold bag.

Ho: Klaus Lund, 47 år, er iværksætter. Han er sammen med sin kompagnon Mikael Hansen, 50 år, gået i gang med et projekt, som kræver iværksætterevner, selv om makkerparret har overtaget en for længst etableret restaurant.

Der er tale om restauranten på golfbanen i Ho ved Blåvand, som har eksisteret i årevis. Men på det seneste har den haft det svært, og det er ikke kun på grund af corona.

Tre restauratører på stribe har opgivet, i de senere år har skiftende forpagtere kun holdt cirka en sæson.

Annonce

- Der er sidste chance nu, siger Klaus Lund, der ikke umiddelbart havde planer om at skulle stå i spidsen for restauranten.

Han har sommerhus i Blåvand og spillede golf med Mikael Hansen. Da den seneste forpagter opgav i efteråret, bad direktør for Blåvandshuk Golfcenter, Peter Nielsen, Klaus og Mikael om at udarbejde et projekt: Hvordan får man varigt liv i restauranten igen?

To selvstændige

Mikael Hansen driver restauranten Wine & Delights i Blåvand, mens Klaus Lund ejer webshoppen billigbilpleje.dk og firmaet Koi Import. Mikael er fra Kolding, Klaus er fra Brørup.

Da Klaus og Mikael begyndte at arbejde med planerne, så de mulighederne, og nu skal projektet føres ud i livet i praksis.

- Det var ikke meningen, det skulle være os, siger Klaus.

Men Klaus og Mikael har oprettet et anpartsselskab, Blåvand Gastro Service ApS, og ansat personale. De endte altså selv som restauratører.

- Vi har lejet lokalerne, siger Klaus Lund, der er ikke tale om en forpagtning som tidligere.

I samarbejde med ejeren, Blåvandshuk Golfcenter, er der i vinterens løb sket en gennemgribende renovering af restauranten, som nu har haft sæsonåbnet i en måneds tid.

Annonce

Par er ansat

Der er også ansat personale. I spidsen for restauranten står Kevin Pedersen, 27 år,  og Sandra Schultz, 25 år. Kevin er oprindelig fra Varde, og arbejdede som kok i København, da han mødte Sandra fra Maribo.

Sandra Schultz er fra Lolland, men rigtig glad for at bo i Varde efter en periode i København. Hun er i øjeblikket under uddannelse til tjener, men også en del af værtsparret på golfbanen. Foto: Morten Nielsen

Kevin og Sandra fungerer som et slags værtspar. De bor privat i Varde og gør også en indsats for folketallet i Varde Kommune. De venter barn i september.

Kevin og Sandra var i forvejen ansat på Wine & Delights i Blåvand.

Klaus Lund lægger ikke skjul på, at strategien for restauranten er at stå på to ben.

- Vi kan ikke leve uden golfspillerne. Men vi kan heller ikke leve alene af golfspillerne, siger Klaus Lund.

Derfor er strategien at få ikke golfspillende gæster til banen.

- Vi tilbyder for eksempel buffet på mors dag på bestilling, siger Klaus Lund.

Han oplyser, at webshoppen billigbilpleje.dk omsætter for cirka 30 millioner kroner om året.

- Jeg ved, hvordan man når ud på nettet, siger Klaus Lund.

Den viden skal bruges i markedsføringen af restauranten.

Annonce

Spillerne skal føle sig hjemme

Men det skal være sådan, at de 550 medlemmer af golfklubben og de mange gæstespillere føler, at det  er "deres" restaurant. Derfor er navnet Café 19, som skal lede tankerne hen på det 19. hul, når de 18 på banen er spillet.

- Men vi har fået fat i busselskaber, siger Klaus Lund.

Han fremhæver, at restauranten ligger godt - for eksempel i forhold til udflugter til museet Tirpitz eller andre attraktioner i Blåvand-området

Klaus Lund arbejder selv med ind til restauranten er oppe at stå. Han er en succesrig ivæksætter fra Brørup. Han udelukker ikke, at han og Mikael Hansen går med i endnu flere restauranter. Foto: Morten Nielsen

Spisekortet er indtil nu et frokostkort med klassikere som stjerneskud og burgere. Priserne er moderate.

- Men vi gør, hvad vi kan, for at lave gode retter, siger Klaus Lund.

Han lægger ikke skjul på, at restauranten vil gøre sig fortjent til et godt ry ved at gøre sig umage.

Det er da også planen, at Kevin Pedersen og Sandra Schultz på sigt skal ind i ejerkredsen ifølge den plan, der skal få restauranten på Blåvandshuk Golfcenter til at genopstå.

Kevin Pedersen, Klaus Lund og Sandra Schultz foran restauranten, som har eksisteret i en årrække, men har været i knibe i de senere år. Foto: Morten Nielsen
Kevin Pedersen i køkkenet. Han flyttet hjem til Varde. Foto: Morten Nielsen
Der satses på frokostklassikere som stjerneskud og burger. Foto: Morten Nielsen


Det var ikke meningen, det skulle være os.

Klaus Lund, der sammen med en kompagnon er gået ind i restaurationsdrift.
Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce