Annonce
Ugeavisen Varde

Efterskoleeleverne på VGE bygger deres eget skema

Erik kommer oprindeligt fra Mallorca men har boet i Danmark i fem år. Han har fyldt sit skema på VGE med især musiske fag. PR-foto
På Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har eleverne stor fleksibilitet. Her kan eleverne vælge flere linjefag og bygge deres eget skema med lige præcis de fag, som de brænder for.
Annonce

Varde: Det kan være svært at vælge hvilke fag, man vil dyrke på sit år på efterskole. Der er så mange muligheder, og de fleste elever vil gerne have plads til alle interesserne på skemaet.

På Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (herefter forkortet VGE), som ligger lige uden for Varde i kanten af Gellerup Plantage, kan eleverne dog bygge deres eget skema og vælge lige så mange linjefag og valgfag, som der fysisk er timer til.

Sofya har med vilje valgt en efterskole langt væk hjemmefra, da hun gerne vil prøve at være mere på egen hånd. PR-foto

- Jeg har valgt VGE, fordi jeg kunne få forfatterlinje og kunstlinje og samtidig prøve bioteknologi og især filosofi af inden gymnasiet, fortæller Sofya Heim, der går i 9. klasse på VGE.

Linjer på VGE

Kunst, Forfatter, Teater og Musical, Musik samt IT, teknologi og esport

Hun kommer fra Hedehusene og har udnyttet timerne i skemaet maksimalt:

- Jeg vil bare gerne have noget ud af min tid, og det er fedt at kunne vælge på alle hylder. Jeg har også yoga, kostumedesign og latin som valgfag, siger Sofya med et smil.

Annonce

Et skema for fuld musik

Erik Jørgensen Sierra fra Vojens har valgt 10. klasse på VGE, fordi det er en mindre, hyggelig skole, hvor han kan spille masser af musik.

Elever fra VGE - Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole kan også vælge drama. PR-foto

- Det er vildt godt, at man kan vælge det, man har lyst til. Jeg har musik, makerspace og snart teater og musical på linje, og så har jeg for eksempel valgt udvidet samspil og basketball på valgfag, fortæller Erik, der spiller på lidt af hvert, herunder trommer, klaver og guitar.

Det er en grundværdi for efterskolen, at eleverne kan mikse deres favoritskema selv.

Esport er blevet en populær linje på  VGE. PR-foto

- Det er helt særligt for efterskoleverdenen, at vi tilbyder det her på VGE. Det giver lidt mere planlægningsarbejde, men det er det hele værd, når eleverne brænder for deres timer og flytter sig helt vildt både bogligt og kreativt i løbet af året, skriver Poul Roed, forstander på VGE i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce