Annonce
Ugeavisen Varde

Ejendomsmægler Klaus Thomsen: Jeg troede der ville blive stille – men vi fik en boligstorm

- December måned plejer at være stille, vi plejer at lukke to-fem handler. I 2020 fik vi underskrift på 15 handler, så intet er som det plejer at være, siger Klaus Thomsen. Foto: Malene Wonsbek
I de ti år Klaus Thomsen har været i ejendomsmæglerbranchen, har han aldrig oplevet noget lignende. 2020 blev et rekordår for Danbolig i Varde, og 2021 tegner til et ditto. Derfor udvider han nu med en afdeling på Fanø.

Varde: Det er svært at få hænderne ned. Det er svært ikke at juble. Et dilemma der duellerer med vestjysk beskedenhed og en vished om, at man aldrig ved, hvor længe opsvinget varer. Men faktum er, at ejendomsmægler Klaus Thomsen lukkede 2020 med 125 underskrevne handler. I 2019 var tallet 89.

- Da statsministeren i foråret 2020 lukkede landet ned, sendte jeg to medarbejdere hjem, så jeg kunne søge hjælpepakke. Jeg troede, der ville blive helt stille i branchen, for i krisetider holder man typisk på det, man har. Jeg nåede aldrig at sende ansøgningen afsted, for ugen efter kaldte jeg dem tilbage på arbejde. Siden har vi bare haft umådelig travlt, fortæller indehaveren af Danbolig i Varde, der også måtte afbryde sin egen sommerferie og vende ”hjem” til kontoret, fordi personalet ikke kunne følge med til de mange henvendelser.

Jan Schmidt Pedersen indehaver af Danbolig i Esbjerg og Klaus Thomsen (tv), indehaver af Danbolig i Varde har ansat Karin Haubjerg Larsen på kontoret på Fanø. PR-foto

Boligboom

Der er flere årsager til det boligboom, der lige nu præger landets ejendomsmæglere. Den lave rente er af afgørende betydning. At der tillige betales negative renter af de penge, man har stående i banken, har også fået flere til at investere i fast ejendom – i særdeleshed i sommerhuse. Også de lukkede grænser har fået folk til at tænke i boliginvesteringer frem for dyre ferier.

Knap nok når de store skilte at komme op, før de atter skal pilles ned igen. – Alt kan sælges, vi har købere til stort set alt, siger Klaus Thomsen, der i sine ti år i ejendomsmæglerbranchen aldrig har oplevet noget lignende. Foto: Malene Wonsbek

- Det er sælgers marked. Vi står i en situation, hvor vi faktisk mangler huse. Alle typer og i hele kommunen. Aldrig har vi solgt så mange huse i overbud, altså hvor købere byder over den fastsatte salgspris. Så hvis man spekulerer på at sælge, så er tidspunktet det helt rigtige, siger Klaus og tilføjer, at markedet er blevet ramt af en positiv dominoeffekt.


Vi skal give kunderne alt det de ikke kan få på nettet – service og personlig rådgivning. Vi investerer i at have tid til vores kunder. Hushandel er en stor beslutning, uanset om man køber eller sælger.

Ejendomsmægler Klaus Thomsen, indehaver af danbolig Varde, Henne og Fanø


- De der sælger hus, køber måske et andet hus og på den led bliver effekten forstærket, fortæller Klaus Thomsen der i august ansatte Jesper Henriksen. Lige nu overvejer han, om han skal ansætte endnu en mægler, for han vil ikke gå på kompromis med service og tid. Hushandel er altid en stor beslutning, og det er vigtigt at have god tid til hver enkelt kunde, vurderer han.

Nyt kontor på Fanø

Flytningen for to år siden fra Smedegade til øget synlighed i rundkørslen ved Føtex i Varde har også tilført flere kunder. Synlighed er af afgørende betydning, og nu vil Klaus Thomsen også hejse Danbolig-flaget på Fanø. Sammen med sin kollega, Jan Schmidt Pedersen indehaver af danbolig i Esbjerg, har han investeret i et kontor, der den 1. marts 2021 åbner i Nordby.

- I 2016 åbnede jeg en afdeling i Henne, og nu er vi klar til det næste eventyr, som bliver på Fanø. Det er et fantastisk sted, og vi mener, at der er plads til en mægler mere. Jan og jeg har længe talt om at åbne kontor sammen, og på Fanø ser vi et spirende marked, derfor er det attraktivt for os, forklarer Klaus Thomsen.

Han tror, at 2021 bliver et lige så stort boligår som 2020. Markedet rykker sig og corona-pandemien har bestemt gjort sit til, at folk investerer i deres egen base - hjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce