Annonce
Ugeavisen Varde

Ekspertråd: Ting du skal gøre i haven, før vinteren kommer

Ordner man de sidste opgaver i haven inden vinteren, så er den samtidig også forårsklar, lyder meldingen fra eksperter. PR-foto
Det giver god mening at ordne de sidste opgaver i haven, inden sæsonen er slut, lyder rådet fra eksperterne

Varde: Havesæsonen lakker mod enden, og der er stadig nogle ting, du skal nå at gøre i haven og omkring huset før vinteren.

I byggemarkedet Bauhaus har haveeksperterne samlet deres bedste råd til en vinterklar have – og dermed også en forårsklar have:

Annonce

Råd 1: Lug ukrudt

Fjern alt det ukrudt, du orker. Får ukrudtet lov til at stå vinteren over, får du nok at se til, når foråret melder sit komme. Ukrudtets rødder udvikler sig stadig hen over efteråret.

Annonce

Råd 2: Riv og slå græs

Riv græsplænen, men lad endelig lidt blade blive liggende vinteren over, så der er næring til orme og mikroorganismer. Fjern al nedfaldsfrugten. Bliver de rådne æbler liggende, kan de resultere i svampesygdomme og insektplager.

Slå græsset, indtil temperaturerne ligger omkring seks-syv grader. En længde på fire centimeter er passende.

Annonce

Råd 3: Plant nyt

Skal du have en ny hæk, et nyt buskads eller nye træer, giver du dem et forspring ved at plante dem i efteråret. Krokus og andre løgvækster sættes, helt frem til frosten kommer. September er også en god måned at så græs i.

Annonce

Råd 4: Beskær og grav op

Beskær frugttræer og frugtbuske som blommetræer, kirsebærtræer og frugtbuske. Fjern hindbærskud, der har båret bær. De giver ikke noget næste år.

Grav de knolde og løg op, som ikke tåler frost, begonia, dahlia, gladiolus og opbevar dem mørkt og køligt.

Annonce

Råd 5: Ryd op og gør rent

Rens og vask dine haveredskaber samt plæneklipper og andre maskiner. Tøm drivhuset og terrassens potter for visne planter og gammel jord. Sæt urtepotterne væk, så de ikke sprænger i frosten. Urtepotter med overvintrende planter som pelargonier sættes mørkt og køligt.

De visne stauder skal du til gengæld lade stå vinteren over.

Annonce

Råd 6: Hule til pindsvinet

Pindsvinet går i hi i perioden fra slut september til start november. Køb et pindsvinehus og byg en hule med masser af grene, kviste, blade og kompost ovenpå. Det er ikke kun godt for pindsvinet, men også for snegle, orme og andre smådyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce