Annonce
Ugeavisen Varde

En af Varde handelslivs store profiler er død

Ludvig Bechsgaard er død. Til sidst ville en af Varde handelslivs store kæmpere ikke mere. Han var en viljestærk mand, som gerne ville bestemme, og sådan blev det også med hans død, siger hans datter, Ulla Bechsgaard, med taknemmelighed. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Indehaver af herretøjsbutikken Mr Bechsgaard i Varde, Ludvig Bechsgaard, sov ind nytårsaftensdag.
Annonce

Varde: Nytårsaftensdag om morgenen sov Ludvig Bechsgaard ind. Dermed er en af Varde handelslivs helt store personligheder død. Omgivet af sine nærmeste og besluttet på at dø.

- Han var en meget viljestærk mand. Det viste sig også i døden, og det er vi meget taknemmelige for, for vores far besluttede, at nu var han klar til at dø, siger Ulla Bechsgaard.

Hun er datter og bestyrelsesformand for virksomheden bag butikken Mr Bechsgaard, P.S Bechsgaard, hvor Ludvig Bechsgaard til det sidste var direktør.

Ludvig Bechsgaard i butikken omgivet af sine trofaste medarbejdere. Fra venstre Claus Rasmussen, Ronnie Jensen, Christian Christiansen og Torben Storgaard. Privatfoto

- Efter jul ville han ikke spise og drikke mere, og han lå helt stille og sov. Nu forstår jeg, hvad det vil sige at sove stille og roligt ind i døden, siger Ulla Bechsgaard.

Annonce

Sov stille ind

- De sidste to-tre dage sov han bare, men i de første dage vågnede han op ind imellem, hvor han anerkendte os hver især, og hvor han fik sagt tak.


På grund af corona bliver der ikke nogen mindehøjtidelighed, men der kan være 102 i kirken, med afstand og mundbind, og der må blive sunget to salmer.

Ulla Bechsgaard, datter


Familien og en del af Ludvig Bechsgaards meget trofaste medarbejdere var omkring ham i dagene mellem jul og nytår, hvor Ludvig Bechsgaard sov ind på plejecenter Carolineparken.

Bisættelsen er onsdag klokken 12 i Sct. Jacobi Kirke, ved præst Morten Thaysen.

Torben Storgaard, i sadlen, har arbejdet for Ludvig Bechsgaard i 46 år. Han har aldrig oplevet nogen bedre forhandler eller for den sags skyld nogen, der var hurtigere til at træffe endda meget store beslutninger, siger han. Privatfoto

- På grund af corona bliver der ikke nogen mindehøjtidelighed, men der kan være 102 i kirken, med afstand og mundbind, og der må blive sunget to salmer, siger Ulla Bechsgaard.

Annonce

Bestemte til det sidste

- Han ville bestemme til det sidste, men på den kærlige måde. Så det var ham, der bestemte, at Morten Thaysen skal stå for hans bisættelse. Det fik jeg at vide ved min lillesøster Meis konfirmation for otte år siden, hvor han ville have mig med hen at snakke med præsten: ”For han skal også begrave mig,” som han sagde.

Ludvig Bechsgaard

1950: Ludvig Bechsgaard køber butik i Gråsten.

1958: Ludvig Bechsgaard overtager butikken P.S Bechsgaard i Varde efter sin fars død. Butikken blev grundlagt i 1906.

1963: Varde Garden bliver stiftet og Ludvig Bechsgaard er med i den første bestyrelse. Hans firma leverer og vedligeholder de 66 uniformer.

1967: Køber naboejendommen, butikken fordobles.

1968: Er med til at genopstarte Tøjekspertkæden.

1972: Køber Henne Stationsby Kro. Driver den en kort årrække.

1978: Starter import af herretøj fra Schweiz.

1980: L. Bechsgaard A/S, engroshandel, etableres. Konfektionsproduktion bliver flyttet fra Schweiz til Jugoslavien. Overtager Tøjeksperten Windsor i Nyborg.

1981: Firmaet fejrer 75 år. Stor fest på Hotel Arnbjerg. Rabatkupon på 1000 kroner til alle kommunens borgere. Opkøber Munk Skind i Næstved, der har produktion i London. Det er begyndelsen på skindproduktion, der fortsætter i Korea, Indien, Polen, Pakistan, Egypten og Kina.

1984: Opkøber taskefirma Dano Leather, og køber Varde Engpark, der senere på året åbner som Varde Sommerland.

1990: Etablerer firma, Lubello, i Norge med engros og seks Lubello skindbutikker.

1991: Køber Latif Leather i Horsens.

1994: Køber Fenger herretøj og åbner mødebutikken Klædeskabet.

2008: Tøjekspert-kæden bliver solgt til kapitalfond. Bechsgaard udtræder og fortsætter uden kædesamarbejde.

2010: Åbner jeansbutikken Bechs i Kræmmergade.

2011: I Mr kæden, som Mr Bechsgaard.

2012-13: Ludvig Bechsgaard bliver mest kendt i Varde for at gøre rent i gågaderne og kæmpe for at byen skal være renere.

Ludvig Bechsgaard fyldte 95 år den 30. oktober. Selvom han stadig var direktør for P.S Bechsgaard, var den daglige drift af butikken i Vestergade i Varde lagt i hænderne på butikkens mangeårige medarbejdere, og når engang det bliver normale tider igen, vil driften fortsætte som hidtil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce