Annonce
Ugeavisen Varde

Endnu en Venstre-borgmester siger farvel ved næste valg

Erik Buhl (V) var landmand, før han blev borgmester i Ølgod Kommune. Derefter var han byudviklingschef i Ølgod i de syv år, indtil han kunne sætte sig i borgmesterstolen i Varde Kommune. Han har stadig en traktor hjemme på gården. Arkivfoto: John Randeris
Også Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune, har nu valgt at sige, at han ikke genopstiller til næste valg.
Annonce

Varde Kommune: Venstreborgmestrene i Kolding, Vejen, Haderslev og Billund har allerede meldt ud, at de stopper ved næste valg. Og nu følger den femte: Erik Buhl (V) fra Varde Kommune er heller ikke at finde på stemmesedlen ved næste valg.

Det har Varde Kommune netop skrevet i en pressemeddelelse.

- Til næste valg har jeg rundet 65 år og har arbejdet med kommunalpolitik i 32 år, heraf ni år som borgmester i Ølgod kommune og otte år som borgmester i Varde Kommune. Beslutningen er truffet i tæt samspil med min familie, og jeg ser frem til mere tid sammen med dem. Der vil forhåbentligt også være andre opgaver at tage fat på – med lidt mindre tidsforbrug end borgmesterjobbet, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Næsten samtidig udsendte Venstre i Varde Kommune en pressemeddelelse om samme emne.

- Erik har sat markante aftryk og det er store sko, der skal udfyldes af hans efterfølger, som vi nu skal i gang med af finde, siger Lotte Højmark Tang, formand for Venstre i Varde Kommune, ifølge denne pressemeddelelse.

Der er hele 12 Venstre-vælgerforeninger i Varde Kommune, og det er i de foreninger, at den kommende borgmesterkandidat skal findes. De endelige procedurer og deadlines fastlægges på en ekstraordinær generalforsamling den 22. oktober, men det lægger fast, at der kommer præsentationsmøder, der er åbne for alle.

Lotte Højmark Tang forventer flere kandidater til posten.


Jeg vil helt sikkert komme til at savne min spændende og alsidige hverdag som borgmester, men jeg ønsker at give stafetten videre, og jeg ser frem til en god proces for at finde Venstres næste borgmesterkandidat.

Erik Buhl (V), afgående borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce