Annonce
Ugeavisen Varde

Endnu en butik lukker: Trine og Flemmings iværksætterdrøm blev knust - nu sender de opfordring afsted til lokalområdet

Trine og Flemming Madsen er ærgerlige over, at det ikke lykkedes at skabe en succesfuld forretning i Varde. De opfordrer byen til at støtte det lokale handelsliv fremover. Foto: Martin Jørgensen
Butik11 i Vestergade er fortid i Varde. Det sker, fordi ejerne har valgt at lukke butikken, der sælger boligindretning. Der er simpelthen ikke nok salg, fortæller de.

Varde: Først var det tøjbutikken Agnes, der måtte dreje nøglen om. Nu er det så Butik11, som sælger boligindretning, der heller ikke kan få det til at løbe rundt.

Det ærgrer Flemming og Trine Madsen, de to indehavere af Butik11, der ellers faldt pladask for Varde, da de i sommeren 2021 var på besøg i den vestjyske handelsby.

Her skulle de nemlig ikke bruge lang tid i byen, før de tog kontakt til udlejeren og satte underskriften på en lejeaftale. Få måneder senere, 1. oktober, stod deres butik klar.

Annonce

I dag, lidt mere end et halvt år senere, har de dog indset, at det ikke længere er muligt for dem at drive butik i Varde. De har simpelthen ikke været i stand til at sælge nok og dermed skabe en rentabel forretning.

- Vi har jo daglige tab, og vi har ikke penge til noget længere. Vi tog faktisk allerede beslutningen omkring nytår, da vi opsagde lejemålet, men den opsigelse kunne vi have trukket tilbage, hvis det skulle vise sig, at det blev bedre med salget, fortæller Trine Madsen, der allerede fra begyndelsen kunne se, at det ville blive rigtig svært at få en ordentlig omsætning:

- Vi føler ikke, at vi har fået et ben til jorden. Juledagene var meget skuffende, selvom mange fra byen talte dem op. Der var kun tre dage i løbet af julen, hvor vi kunne mærke, at det gav lidt ekstra salg. Ellers skete der ingenting hos os.

Vi har jo daglige tab, og vi har ikke penge til noget længere. Vi tog faktisk allerede beslutningen omkring nytår, da vi opsagde lejemålet, men den opsigelse kunne vi have trukket tilbage, hvis det skulle vise sig, at det blev bedre med salget

Trine Madsen, medejer af Butik11

Sælger ikke nok

Parret har ellers følt sig velkommen i byen. Folk, der har besøgt butikken, har været søde og talt pænt om forretningen og udvalget. Det har de været glade for, men det har ikke været helt nok på den lange bane.

- Glæden for butikken afspejlede sig ikke på vores omsætning. Folk fortæller os, at en butik som vores var lige, hvad de har manglet. Det bliver vi glade for at høre, men vi kan jo ikke betale vores regninger med søde ord og lovprisninger, fortæller Flemming, der har været opgivende, når han har kigget ud på Vestergade og har måtte konstatere, at det har været begrænset med mennesker i byen.

- Jeg tror ikke, at vi er de eneste, der er nået til det punkt. Vardensere og folk i lokalområdet bliver nødt til at benytte sig af de fysiske butikker, hvis de fortsat vil have en levende og spændende by med et udvalg af butikker, der ikke nødvendigvis kun er kædebutikker. Der har jo været dage, hvor vi først har fået kunder omkring klokken 14-15-tiden, fortæller han.

Begge havde ellers høje tanker og store drømme om at være selvstændig i Varde. De ville give besøgende en anderledes butik med et unikt udvalg.

Det har dog langt fra været en succes. De har måtte fyre to fleksjobbere og skære meget ned på egne lønninger for at det kunne løbe rundt. Alligevel gik det ikke i længden, og det kan der være mange årsager til, forklarer de.

- Vi kører altid i Løvbjerg og handler på vej hjem. Der står jo lange køer med folk, der skal afhente pakker. Man får lidt fornemmelsen af, at enten køber folk alle deres ting online og ellers handler de ind i de større kæder, fordi de kan spare lidt penge, siger Trine Madsen, der lægger vægt på, at hun ikke vil lyde sur eller bitter:

- Vi har jo taget et valg om at stoppe og sige farvel til Varde, så i princippet kunne vi være ligeglade, men det er vi ikke. Vi synes, at det er så vigtigt for fremtidens Varde, at folk bliver bedre til at bakke op om handlen i byen, for ellers dør den.

Annonce

Stopper i juni

Fokus på sociale medier, forskellige typer af tilbud og gratis levering i hele Varde er nogle af de forsøg, som Flemming og Trine har forsøgt sig med for at få flere købeglade kunder i butikken.

- Det er svære tider, og jeg forstår da også godt, at folk måske ikke køber en vase i disse tider, hvor en liter yoghurt koster 25 kroner. Men alligevel havde vi håbet på, at der var gået lidt bedre, fortæller parret, som nu skal forsøge at drive virksomheden videre på netop onlinesalg.

- Vi har jo en masse varer, som vi fortsat vil forsøge at sælge. Derfor kommer vi heller ikke til at have ophørsudsalg. Vi holder åbent indtil engang i løbet af juni, og så flytter vi alle tingene, fortæller Trine Madsen, der, sammen med Flemming, nu skal til at kigge efter et lønmodtagerjob.

Ejerne opfodrer folk med gavekort til at gøre brug af dem hurtigst muligt.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce