Annonce
Ugeavisen Varde

Engelbrecht satser på koncerter og arrangementer i år: - Ellers kan vi ikke fortsætte

Kommer de gode gamle dage tilbage i år? Her Helge Engelbrecht og Birthe Kjær i Mariehaven. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Der skal være gang i den, hvis Mariehaven skal klare sig økonomisk gennem coronapandemien. Men mange af de planlagte arrangementer ligger heldigvis efter, at alle danskere er vaccineret mod coronavirus.

Ansager: Ifølge programmet går Stig Rossen, Jette Torp, Ann-Mette Elten, Johnny Hansen og flere på scenen i Mariehaven akkompagneret af husorkestret Neighbours and Friends. Der er ikke længe til. Det er mandag den 24. maj - 2. pinsedag, at der ifølge planen skal være den første udgave af "Sommersang i Mariehaven".


Der er folk, der køber billetter i øjeblikket. Også til koncerterne den 24. maj. Så der hersker en god optimisme.

Helge Engebrecht, Mariehaven


Der er som regel et sted mellem 1000 og 1500 publikummer, når der er Sommersang i Mariehaven. Oven i kommer frivillige hjælpere, optrædende og andre, så der er urealistisk mange mennesker i forhold til de nuværende restriktioner.

Leder af Mariehaven, Helge Engelbrecht, oplyser, at indtil nu, så planlægges der med Sommersang i Mariehaven, som om der ikke er coronarestriktioner. Det altså selv om der er under 50 dage til arrangementet.

Men selvfølgelig ligger det i baghovedet, at der skal ske en del lempelser af  coranarestriktionerne, for at et sådant arrangement er realistisk at afholde.

- Vi kan blive tvunget til at sætte en begrænsning på antallet af billetter, der sælges, siger Helge Engelbrecht, der naturligvis også frygter, at det ender med, at i hvert fald de arrangementer i Mariehaven, der ligger først på sæsonen, må aflyses.

Der sælges billetter

Men der er allerede solgt godt med billetter til arrangementerne.

- Vi har overført to tredjedele af de billetter, der blev solgt sidste år, siger Helge Engelbrecht.

Publikum er optimistisk.

- Der er folk, der køber billetter i øjeblikket. Også til koncerterne den 24. maj. Så der hersker en god optimisme.

Alligevel er Helge Engelbrecht opmærksom på, at der måske er bedre chancer for at de senere arrangementer i Mariehaven  bliver afviklet uden så mange begrænsninger. Den 17. juni er der Lille Marie, som har udviklingshæmmede som målgruppe.

Mariehaven

Mariehaven blev etableret i 2009.

Den ligger ved Engelbrecht-familiens hjem lige ned til Ansager Å.

Det danske vaccinationsprogram er ifølge den nuværende plan gennemført i slutningen af juli. Der er tre udgaver af Sommersang i Mariehaven, efter alle danskere er tilbudt vaccination

- Vi skal have nogle arrangementer i denne sommer. Ellers går det ikke, siger Helge Engelbrecht, som i fjor kom i økonomiske vanskeligheder. Der blev påbegyndt en redningsaktion med folkeaktier, og der sælges fortsat folkeaktier i Mariehaven. Hjælpepakkerne kan ikke kompensere tabene.

Den sidste omgang Sommersang i Mariehaven er den 22. august, og i den første weekend i september er der Mariefestival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce