Annonce
Ugeavisen Varde

Enorm efterspørgsel på vacciner med timelange køer: 80 mennesker stod og ventede allerede før åbningstid

Jacob Rasmussen er apoteker, og han ejer Varde Apotek, Varde Østervold Apotek, Oksbøl Apotek og Nørre Nebel Apotek. Som det er lige nu, er det kun Varde- og Nørre Nebel Apotek, der tilbyder vacciner, men han udelukker ikke, at også Oksbøl Apotek kan komme til det. Foto: Martin Jørgensen
Fra 16. december kunne man få sin Covid-19-vaccination på apoteker rundt om i landet. I Varde Kommune har Varde Apotek i Vestergade og Nørre Nebel Apotek taget opgaven til sig, og begge steder har haft en voldsom travl første dag.

Varde Kommune: Langs Vestergade i Varde stimler mennesker til Varde Apotek med behørig afstand, mundbind og en god portion tålmodighed. De fleste med den samme mission - de skal have en vaccine.

For alt i mens at der er lange ventetider på de forskellige vaccinationscentre, så er det fra 16. december blevet muligt at få sit første, andet eller tredje stik på apoteket i Region Syddanmark. Dén mulighed har mange benyttet sig af i Varde Kommune.

- Da jeg mødte ind her til morgen stod 80 mennesker ude på Vestergade og ventede, før jeg overhovedet havde låst døren op, så vi har virkelig haft travlt i dag, fortæller Jacob Rasmussen, apoteker i Varde, der oplever stor interesse fra områdets beboere.

Annonce

I dag har der været lang kø på gaden for at komme til, mens antallet af mennesker i selve butikken også har været markant højere, end det normalt er. Dog uden at overstige et antal, hvor folk står for tæt.

Apoteket valgte i løbet af dagen at sætte en stopper for, at der kunne komme flere til.

- Det var vi simpelthen nødt til at gøre, for ellers ville vi ikke kunne nå det. Vi har to medarbejdere til opgaven, og vi ved cirka, hvor mange de kan nå i timen, og til sidst måtte vi sige stop, fortæller Jacob Rasmussen.

God køkultur

Varde-apotekeren vidste godt, at der ville komme mange mennesker til apoteket for at få en vaccine, men han indrømmer, at 150, som har været forbi apoteket i Varde, er rigtig mange.

- Det er jo dejligt, at der er så mange, der har lyst til at benytte sig af tilbuddet. Og jeg må virkelig rose folk. De har været positive og gode til at holde afstand. Jeg har oplevet, at det er gået godt, og det er ikke sådan, at der har været fyldt med mennesker indenfor. Folk har været gode til at stå udenfor, gå en tur, mens de venter eller tage hjem, indtil det er deres tur.

Indtil videre har folk fået et nummer, når de er ankommet for at holde styr på, hvor mange der skal have en vaccine. Jacob Rasmussen synes, at systemet har fungeret godt, og det vil de fortsætte med. De håber, at de kan være mere præcise i de kommende dage i forhold til, hvor lang tid folk skal vente.

69-årige Ron Walters var én af de, der stod i kø til Varde Apotek. Han foretrak drop in-vaccine fremfor de andre tilbud, da han på den måde kunne komme til på samme dag. Han bor til dagligt i Smedegade i Varde, så det var nemt at komme til og fra, da han skulle have sit tredje stik. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Også travlt i Nørre Nebel

Lidt længere nord på er situationen den samme. I Nørre Nebel har det lokale apotek nemlig også åbnet for, at folk kan blive vaccineret. Allerede før apoteket åbnede torsdag formiddag klokken 09.30, stod masser af mennesker klar, og da JydskeVestkysten tog kontakt til apoteket omkring klokken 13.00, havde 85 mennesker fået et stik, mens yderligere 44 ventede på, at det blev deres tur.

- Vi havde selvfølgelig regnet med, at der kom mange, men vi er overvældet over, hvor mange der rent faktisk er kommet. Derfor har vi også ringet efter en ekstra medarbejder, som kan assistere, fortæller Nadin Granau, som er farmaceut på Nørre Nebel Apotek og hjælper med at vaccinere folk.

Der er hele to timers ventetid, og der er sat afskærmning op foran apoteket, så køen ikke ender med at stå i vejen for kunderne i Brugsen.

- Vi forventer, at der kommer mange i de kommende dage. Der er allerede en del, der har ringet og forhørt sig om situationen og sagt, at så venter de lige til i morgen, når de skulle vente så længe i dag, fortæller en medarbejder.

Det er muligt at stå i kø indenfor i Nørre Nebel, når man skal vente, da der er god plads i Brugsen, mens det i Varde er mere sparsomt med pladsen. Derfor har flere været nødsaget til at stå udenfor.

Ifølge apoteker Jacob Rasmussen er det ikke muligt for de to apoteker at øge antallet af medarbejdere, der vaccinerer. Det skyldes pladsmangel. Han udelukker ikke, at der på et tidspunkt vil være mulighed for at få vaccination på Oksbøl Apotek, som han også ejer.

Man skal have en invitation til vaccination for at benytte sig af drop ind-muligheden på apotekerne. Det er en mulighed for både børn og voksne, der kan droppe ind på apoteket. Altså uden tidsbestilling.

Køen var her til eftermiddag ikke så frygtelig lang. Indenfor var der også folk, der ventede, men værre stod det til omkring åbningstid. Her var hele 80 mennesker troppet op for at sikre sig én af dagens første vacciner fra Varde Apotek. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

35 års jubilæum: Jan Pedersen, Primo

Annonce
Ugeavisen Varde

Undgå bøde: Kend faldgruberne omkring cykellygter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lone er lige fyldt 60, har taget ny uddannelse og skifter nu branche: - Jeg kiggede mig selv i spejlet og tænkte, "hvad laver jeg her?"

Ugeavisen Varde

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Ugeavisen Varde

Folk & Kultur er klar igen til sommer

Ugeavisen Varde

Hør om ytringsfrihed i den digitale tidsalder

Ugeavisen Varde

Tigermand vender tilbage til Varde med eventfirma

Ugeavisen Varde

Kammerkor gæster Varde med nordisk musik

Ugeavisen Varde

Esbjergenser udstiller på kunstmuseet i Tistrup

Ugeavisen Varde

Forfattere fortæller om de danske, som flygter

Ugeavisen Varde

Cykel for Sagen prøver ny rute - nu bliver start og slut i Varde

Ugeavisen Varde

Eventyrets og barndommens land

Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Ugeavisen Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce