Annonce
Ugeavisen Varde

Få indsigt i universitetsforskning om genetik og etiske dilemmaer

Tirsdag 19. november kan man deltage i endnu et af de livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet. Denne gang handler det om genterapi og genetiske tests og de dilemmaer, som fremskridt inden for dette felt indeholder. PR-foto
Annonce

Varde: "Forædling af mennesket - før og nu" er titlen på det livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet på Varde Bibliotek tirsdag 19. november kl. 19. Man vil kunne høre om de muligheder, biologividenskaben og genteknologi giver, og de etiske dilemmaer, vi bliver stillet overfor.

I starten af 1900-tallet spillede biologividenskaben en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik. I dag skaber genterapi og genetiske tests etiske dilemmaer - for eksempel når vi bliver syge, er pårørende, får børn eller fravælger at få dem.

Er det et problem for menneskets fremtid, at alle mennesker, selv dem med fysiske og mentale handicap, får børn? Sådanne spørgsmål spillede en vigtig rolle i samfundsdebatten i begyndelsen af 1900-tallet. I dag er der fokus på, hvorvidt vi bør omfavne den moderne genetiks enorme potentiale.

Aftenens foredragsholder er Tobias Wang, der er professor i zoofysiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Billetter kan bestilles på bibliotekets hjemmeside

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce