Annonce
Ugeavisen Varde

Først rotter, så corona: Café for udsatte og ensomme åbner igen med takeaway

Der går noget tid, før der igen er gæster i caféen for ensomme og social udsatte, som Rita Christensen er leder for. Men nu kan brugerne få mad fra caféen. Arkivfoto: André Thorup
Café Paraplyen kæmpede med rotter, og da de endelig var væk, kom coronakrisen. Nu har caféen besluttet at åbne igen med takeaway.
Annonce

Varde: Café Paraplyens vigtigste formål er at være en café, hvor socialt udsatte og ensomme kan få en snak og en bid mad. Men siden 24. februar har det ikke kunnet lade sig gøre.

Først kæmpede stedet med rotter, som det var svært at få bugt med. 11. marts meldte caféen så ud på Facebook, at den egentlig havde forventet at åbne snart, men at den nu lukkede på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

Åbner med takeaway

Caféen kan stadig ikke åbne som normalt, fordi der nu er lukket ned for, at danskerne kan sidde på caféer og på andre spisesteder. Men nu åbner køkkenet dog.

Det skriver leder Rita Christensen til JydskeVestkysten via Facebook Messenger.

Fra på mandag kan Café Paraplyens gæster købe dagens ret og madpakker. Det skal bestilles dagen før inden klokken 13 eller inden klokken 9.00 samme dag, og det skal afhentes mellem 11.30 og 12.00 ved køkkendøren. Der vil stå håndsprit, og der skal holdes afstand til personalet samt andre borgere ved afhentning.

- Skulle der være nogle af vores brugere/gæster, der ikke selv kan afhente mad, er vi behjælpelig med at bringe det, skriver Rita Christensen.

Gennem hele lukningsperioden har der været udlevering af antabus og rene kanyler. Det er kun selve caféen, der har været lukket.

Café Paraplyen er en del af KFUM's Sociale Arbejde. Den er alkoholfri og åben for alle. Den er primært et tilbud til personer, der er ensomme eller ramt af psykiske problemer eller misbrug. Den ligger i den tidligere metodistkirke på Østervold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce