Annonce
Ugeavisen Varde

Familien er det vigtigste

Set fra baghaven har huset fire glaskarnapper, der zigzagger byggelinjen ud til baghaven. ”Spidserne” er lavet for at få et godt lysindfald og nogle anderledes vinkler og kroge i huset. Foto: Annett Bruhn
Især i en coronatid går det op for mange, hvor meget det betyder at være tæt på familien. Lis og Peter Jensen fra Agerbæk sætter snart deres hus til salg for at flytte til Malling, hvor begge deres piger nu har købt hus.
Annonce

Agerbæk: Den ældste datter, Malene, har boet i Malling i flere år. Den yngste, Karina, købte hus i Malling sidste år, og det har været helt afgørende for Peter og Lis Jensen, der nu også vil flytte til Malling.

- Hvis Karina havde bosat sig i en by et andet sted i landet, så havde vi nok fundet et sted midt imellem pigerne. Nu, hvor de har valgt at etablere sig i samme by, er vi ikke længere i tvivl om, hvor vores fremtidige bolig skal ligge. Jeg har boet i Agerbæk hele mit liv og været utrolig glad for det, så det er helt klart med blandede følelser, at vi nu gør klar til at flytte, siger 62-årige Lis Jensen.

Fåborgvej i Agerbæk

Huset er på 196 kvadratmeter og grunden på 1900 kvadratmeter. Der er fire værelser, to badeværelser, garderobe og viktualierum.
Annonce

Har købt grund

Huset er endnu ikke sendt til ejendomsmægler, men det er tæt på, for Peter og Lis flytter ingen steder før deres 196 kvadratmeter store villa i Agerbæk er blevet solgt.

- Vi har købt en grund i Malling med et gammelt hus. Huset skal rives ned, og vi har tegnet en bolig, der er noget mindre, end den vi har her. Før coronakrisen ville vi helt sikkert være gået i gang med byggeriet, før vi havde fået solgt boligen her i Agerbæk, men nu er vi mere forsigtige, siger Peter Jensen (69), der om nogen ved noget om økonomi. Han er revisor.

Siden 1994 har han haft Helle Revision, der er blevet drevet fra boligen på Fåborgvej i Agerbæk. Firmaet har to ansatte – ham og Lis.

- Jeg kan sagtens flytte virksomhed, for jeg er jo sikker på, at mit personale flytter med, siger Peter Jensen med et smil, og det er da også meningen, at parret vil drive firmaet videre fra den nye adresse.

Annonce

Ikke havemennesker

Erkendelsen af, at den nære familie er det vigtigste i livet, får Peter og Lis Jensen til at flytte. Det er dog ikke kun dem, der ønsker at komme tættere på deres børn. Det er også pigerne, der ønsker at få mormor og morfar tættere på. Malene har fire børn, og Karina er gravid med den første.

Nok har boligen på Fåborgvej i Agerbæk en grund på 1900 kvadratmeter, men den er let at holde. Hvis græsset er slået, så er man langt.

- Vi er ikke havemennesker, så haven er indrettet med træer og buske. Tilbage i 1989 fik vi en arkitekt til at tegne huset, og vi har altid været glade for indretningen, der både er hyggelig og praktisk. En stor del af grundplanen kopierer vi til det hus, vi skal til at bygge i Malling, siger Lis, der med blandede følelser både glæder sig til at komme tættere på familien, men samtidig også er ked af at skulle forlade sin fødeby.

Den ældste datter, Malene, har boet i Malling i flere år. Den yngste, Karina, købte hus i Malling sidste år, og det har været helt afgørende for Peter og Lis Jensen, der nu også vil flytte til Malling. Foto: Annett Bruhn
Spidsesrne i glas sætter et helt særligt præg på indretningen. Foto: Annett Bruhn
Boligen på Fåborgvej i Agerbæk har spændende kroge og vinkler. Foto: Annett Bruhn
Selvom huset blev bygget i 1994, så er boligen stadig tidløst indrettet. Foto: Annett Bruhn
Peter og Lis bor i udkanten af Agerbæk med en stor have, hvorfra der er udsigt ned over stadionanlægget. Foto: Annett Bruhn
Der ligger et smukt og gedigent Dinesen plankegulv i stuen. Foto: Annett Bruhn
Huset på Fåborgvej indeholder mange små hyggelige kroge. Foto: Annett Bruhn
Billeder i friske farver understreger indretningen i boligen. Foto: Annett Bruhn
Stor stue med masser af lys. Foto: Annett Bruhn
Stort køkken-alrum med masser af lys. Foto: Annett Bruhn
Badeværelset er hyggeligt indrettet. Foto: Annett Bruhn
Soveværelse. Foto: Annett Bruhn
Fra havens terrasse er der en dejlig udsigt. Lige bag træerne ligger Agerbæk stadion. Foto: Annett Bruhn
Det er et læhegn på terrassen set fra alrummet, hvorfra der også er udgang. Foto: Annett Bruhn
Væg mellem stue og entre, hullerne er dels for at give lys i entreen og dels for at bryde den glatte væg. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce