Annonce
Ugeavisen Varde

Festival-arrangør er parat til coronapas: - Men vi må aflyse, hvis ikke vi får nogle regler snart

Nordenskov Stadion i 2017. Kommer det til at se cirka sådan ud i 2021? Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Det haster med retningslinjer, hvis Owen Luft Kånsert i Nordenskov skal være en realitet i år. Til gengæld slår Open Air i Varde mere optimistiske toner an.

Nordenskov: - Vi skal nok håndtere coronapassene, hvis det er det, der skal til, siger Hans Jørgen Pedersen, der på to idrætsforeningers vegne arrangerer Owen Luft Kånsert i Nordenskov.


Programmet er næsten det samme som sidste år. Dog skulle Malurt også spille. Men orkestret tager ikke på turné i år.

Hans Jørgen Pedersen, koncertarrangør


Han har endnu ikke opgivet alt håb om, at 2021-udgaven bliver til noget. Men der er ikke længe til. Lørdag den 26. juni skal navne som Lukas Graham, Poul Krebs, Alphabeat, Johnny Madsen og Magtens Korridorer gå på scenen - eller skal de?

For koncertarrangørerne aner ikke, hvilke retningslinjer der gælder.

Annonce

Han er ved at få nok

- Jeg er ved at få nok, siger Hans Jørgen Pedersen om den usikkerhed, som han og andre koncertarrangører bliver holdt i.

- Vi aner ikke noget. Én ting er, at der er udsigt til coronapas. Det tror jeg sagtens, vi kan få folk til at håndtere. Men hvordan bliver det så med andre krav? For eksempel om vi skal have flere håndvaske på pladsen? spørger Hans Jørgen Pedersen.

Der er 5000 personer, som allerede i 2020 købte billet til festivalen, der har hjemsted på Nordenskov Stadion øst for Varde. Det er de lokale idrætsforeninger i Nordenskov og i Agerbæk, der indkasserer overskuddet fra musikfesten. Der er typisk lidt over 6000 personer på Nordenskov Stadion i løbet af den lørdag, som festivalen varer.

- Vi ved jo ikke, om vi må være så mange. Jeg mener ikke, at vi kan sige til nogen, at de ikke må komme. Hvem skal vi så vælge at lukke ind? Jeg vil klart sige, at hvis arrangementet bliver til noget, så vil vi erstatte billetter, hvis nogle føler sig utrygge ved at komme, siger Hans Jørgen Pedersen.

- Programmet er næsten det samme som sidste år. Dog skulle Malurt også spille. Men orkestret tager ikke på turné i år. Der er en erstatning for Malurt i fald, at der bliver Owen Luft Kånsert, siger Hans Jørgen Pedersen.

Annonce

Optimistisk Open Air

Open Air i Varde er en festival - med 5000 betalende gæster. Den varer fra den 29. til den 31. juli, hvis den bliver til noget i år. Det regner formand for Open Air Torben Lehmann med, at den gør.

- Vi ligger som én af de sene festivaller i Danmark, begrunder Torben Lehmann sin optimisme.

Han regner med, at vaccianations-programmet og lyntest kan gøre det muligt, at netop Open Air i Varde bliver til noget. Det er jo ikke en kæmpe festival.

Kommer Arnbjerg Anlægget i Varde til at se sådan ud i 2021? Arrangør af Open Air i Varde er optimist.

Der er musik bestilt til Open Air. Navne som Alpabeat, Carpark North, Slade, Nicklas Sahl, Joey Moe og Liga er parate til at spille, også hvis festivalsæsonen forkortes i år. De var også på programmet i 2020. Andre musiknavne vil ikke rykke ud i en eventuel forkortet festivalsæson i 2021, erfarer Torben Lehmann.

Cirka halvdelen af billetterne til Open Air i Varde er solgt på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig kommer cykelstien

Annonce