Annonce
Ugeavisen Varde

Filialdirektøren i Danske Bank Varde: Jeg er overdrevet vild med fodbold og tal

Jeg elsker at kunne sætte to streger under et facit – og som direktør vil jeg være en god og ærlig anfører for det bedste bankteam i Varde. Vi ønsker at gøre en forskel for alle vores kunder, hjælpe dem til at indfri deres drømme og planer. Foto: Malene Wonsbek
I folkeskolen lavede hun kammeraternes matematikopgaver for en Slush Ice. Hun kan huske telefonnumre og nummerplader på alle i familien og omgangskredsen, børnenes rugbrødsmadder bliver skåret i matematiske tern. Den 31- årige filialdirektør Mie Skallebæk, er sjov, helt sin egen men også total dedikeret til sit arbejdsliv.
Annonce

Varde: ”Hvad er det så, der ikke bliver plads til herinde når tal og fodbold fylder så meget?” Det spørgsmål driller Mie Skallebæk ofte sig selv med, for hun ved godt, at hun er en kvinde, der har kant. Som barn en lille vildbasse, der sprang ud ad vinduet i håndarbejdstimerne for at spille fodbold med de andre på græsplænen udenfor. Typen, der af og til kom for sent til timerne, fordi hun liiiige skulle sparke lidt mere bold.

Venner og familien betyder alt for Mie. Før hun selv fik mand og børn var hun ofte sammen med sin bror og sine forældre. Nu skal tiden også deles med Jakobs familie og venner. Her er hun med sin lille kernefamilie og drengene Viggo (2) og Otto (8 mdr). Foto: Malene Wonsbek


Da jeg var ung, ville jeg have et job, hvor man kunne tjene mange penge. I dag ved jeg, at det ikke er pengene, der er det vigtigste. Det at er være en del af det rigtige hold, hvor jeg samtidig kan få lov at være anfører, er det vigtigste.

Mie Skallebæk, filialdirektør Danske Bank Varde


- Jeg har altid været meget drenget og det er først nu, hvor jeg har mødt min mand og er blevet mor, at jeg er blevet nogenlunde voksen. Jeg hviler i mig selv og er 100 procent bevidst om mine svagheder. Jeg er mig, jeg bliver ved med at være mig, også selvom jeg nu kan kalde mig direktør, understreger Mie, der også har vanvittig mange ord til rådighed. Dem har hun dog ikke tal på…

Mie Skallebæk filialdirektør i Danske Bank Varde og manden Jakob. Privatfoto
Annonce

Taltosset

Allerede da Mie var en lille skolepige, var tal en sjov leg for hende. Matematiklæreren så talentet og gav hende udfordrende matematikopgaver, der stimulerede hendes interesse. Om det er derfor, at filialdirektøren altid tænker i tal – også når hun er presset, vides ikke med bestemthed.

Mie Skallebæk

31 år, gift med Jakob, bosat i Esbjerg

Mor til Otto (8mdr) og Viggo (2år)

Fritidsinteresser: Fodbold og golf

Passion: Fodbold og tal

Uddannet i Danske Bank, Esbjerg

HD i finansiel rådgivning samt organisation og ledelse

- Da jeg skulle føde lå jeg og tænkte i tal i anden potens, når jeg sidder på spinncyklen dividerer jeg minutterne, så de ikke er så lange. Da jeg boede i lejlighed på anden sal, talte jeg kun de ulige trin, for så var der ikke så langt. Når jeg rører i sovsen, så laver jeg syv-, otte- eller nitaller for ikke at kede mig. Jeg er ganske enkelt taltosset, indrømmer Mie Skallebæk med en hjertelig latter.

Annonce

Hjælp - alle de slips

Med begejstringen for tal troede hun, at hun skulle være revisor, men på gymnasiet fandt hun for alvor ud af, at hun ville bruge sit taltalent på at hjælpe andre. Derfor sendte hun ansøgninger ud til en stribe banker og fik tilbud om elevplads i de fire. Hun valgte dog den første, der meldte sig på banen, Danske Bank, og her er hun endnu.


Jeg er vild med fodbold, ser mange kampe i løbet af en uge. Jeg elsker at oddse. Hepper selvfølgelig på de lokale, EfB, følger landsholdet og er Real Madrid fan. Jeg har desværre ikke selv tid til at spille længere.

Mie Skallebæk, filialdirektør Danske Bank Varde


- Første dag tænkte jeg. Gisp! Det her holder jeg ikke til. Alle de konservative slips. Men jeg fandt hurtig begejstringen i de mange forskellige opgaver, vi hjælper kunderne med. Ved siden af arbejde læste jeg både HD i finansiel rådgivning samt organisation og ledelse. Og her gik det op for mig, at det i høj grad også er evnen til at motivere og engagere andre, der driver mig. Så jeg lagde ikke skjul på, at jeg havde ambitioner om at få en ledende stilling i banken, indrømmer Mie.

Bare fordi jeg nu kan kalde mig direktør, har jeg ikke ændret mig. Jeg er, som jeg er og altid har været – jeg er bare blevet lidt mere voksen og fornuftig. Det skyldes ikke jobbet, men nærmere at jeg er blevet mor. Og svaret er NEJ. Vi skal ikke have flere børn, siger Mie Skallebæk. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Kærlighed på dating

Jakob mødte hun på dating i 2016. Kemiingeniør og en kærlig taltosse præcis som hun selv.


Jeg synger piv-ringe, kan hverken strikke eller hækle og synes sudokuer er kedelige. Til gengæld sparker jeg hårdt, 128 kilometer i timen til en bold, og så er jeg god til at regne den ud…

Mie Skallebæk, filialdirektør Danske Bank Varde


- Jeg arbejdede, læste HD, spillede fodbold eller så fodbold på tv. Jeg gik sjældent i byen, derfor lavede jeg en datingprofil. Og her var han. Jakob, det mest kærlige og omsorgsfulde menneske jeg nogensinde har mødt. Og vi har mange gange grint af, at noget af det første jeg spurgte ham om var, om han havde orden i pengesagerne. På sms svarede han. ”Jeg havde flere penge på kontoen efter endt uddannelse end før studiestart – er det svar nok?” Da vi også havde fodbold som fællesnævner, så var der ikke længere nogen tvivl, siger Mie, der også glæder sig over at have en mand, der har taget fire måneders barsel på begge børn.

Og barsel blev et stort dilemma, da Mie fik tilbudt stillingen som filialdirektør i Varde.

Annonce

Gravid igen

- Hvor svært er det lige at planlægge et barn?! Sådan har jeg med himmelvendte øjne tænkt, når kolleger kom fra barsel og kort tid efter fortalte, at de var gravide igen. Og så blev jeg selv ramt. Fredagen før jeg skulle starte på arbejde mandag, fandt jeg ud af, at jeg var gravid. Igen. F…! Det var godt nok ikke en del af planen, indrømmer Mie, der dengang var ansat som kunderådgiver i Varde.

Midt i barselsperioden ringede Mies chef og spurgte: ”Hvornår kan du vær klar?” Underforstået klar til at stå i spidsen for afdelingen i Varde. Et ønskejob der kun krævede få tanker og et tilbud fra ægtemanden Jakob om at overtage de sidste fire måneder af barselsperioden. Den 17. august tiltrådte Mie Skallebæk således som filialdirektør. Og med glad energi ser hun det som sit vigtigste mål at udvikle afdelingen i en positiv retning. Og den vision har hun helt sikkert mange tal på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce