Annonce
Ugeavisen Varde

Fire fakta-butikker i Varde Kommune bekæmper nu madspild via Too Good To Go

Samtlige Fakta-butikker i landet har indgået et samarbejde med Too Good To Go om lykkeposer og dermed også de fire Fakta-butikker i Varde Kommune. Foto: Too Good To Go
Flere og flere forretninger i Varde Kommune slutter sig til madspildsappen Too Good To Go. Nu tilbyder fakta-butikkerne i Varde, Nørre Nebel og Ølgod lykkeposer med overskudsvarer, der af den ene eller anden grund ikke kan sælges i butikkerne, men som intet fejler.
Annonce

Varde: Den 29. september - på Danmarks nationale madspildsdag - skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030.

En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu bliver endnu et initiativ realiseret.

340 danske fakta-butikker tilbyder nu lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go, herunder fire butikker i Varde Kommune. Det oplyser Too Good To Go i en pressemeddelelse.

De fire butikkers adresse

  • Østergade 3 C, Varde.
  • Nordre Boulevard 76, Varde.
  • Bredgade 5-9, Nørre Nebel.
  • Mejerivej 1, Ølgod.

Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne ‘dagligvarer’ og ‘frugt og grønt’. Poserne vil indeholde varer, som for eksempel nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises. Poserne koster 29 kroner og indeholder varer for en værdi af cirka 90 kroner.

Annonce

Vil halvere madspild

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. Fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som ifølge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:

- I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne, siger John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta, i pressemeddelelsen.

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at over 900 Coop-butikker nu er at finde i appen.


I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030.

John Hornbech Christensen, kædedirektør i fakta
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce