Annonce
Ugeavisen Varde

Flere tyskere vælger Vesterhavet: Tilfredsheden er helt i top

Turisterne giver Vestkysten høje karakterer som feriested. Samtidig kommer der flere førstegangsbesøgende, fortæller en ny gæsteundersøgelse foretaget for Partnerskab for Vestkystturisme. PR-foto
Flere har besøgt Vesterhavet for første gang i 2021. Det er især nye tyske gæster, som ud over kyst- og naturoplevelser gerne vil bruge mere tid på shopping og gastronomiske oplevelser.

Varde Kommune: Fra det storslåede Vadehav i syd til Vesterhavets smukke klitlandskaber og Nordvestkystens idylliske kystbyer. Vand, sand og og land er i høj kurs, når vi vælger feriedestination, og stadig flere nye gæster finder vej til den jyske vestkyst.

I 2021 var 17 procent af de besøgende langs Vestkysten nye gæster, og det er en stigning i forhold til 13 procent nye gæster i 2020.

Det var især nye tyske gæster, der i stigende grad hoppede på kystferiebølgen. Antallet af tyske gæster, som besøgte Vestkysten for første gang, udgjorde således 22 procent af det samlede antal tyske gæster i 2021, hvilket er en stigning på fem procentpoint set i forhold til 2020.

Annonce

Det viser en ny undersøgelse fra Partnerskab for Vestkystturisme, og formand for partnerskabe, borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), er meget tilfreds med den positive udvikling.

- Der er en mangeårig stærk relation mellem tyske turister og den jyske vestkyst, og det er meget vigtigt, at vi fastholder og videreudvikler relationen, så vi tiltrækker nye målgrupper. Tyske gæster kommer året rundt, og de er en betydningsfuld byggesten i fundamentet for en stærkere helårsturisme langs hele Vestkysten. Samtidig er vi meget glade for, at flere danske gæster har fået øjnene op for Vestkysten som feriedestination, siger han.

Højere karakterer

Vestkysten stræber efter at blive Nordeuropas førende kystferiedestination, men det skal ikke alene måles på antallet af gæster. Langt vigtigere er de penge, som turisterne vælger at bruge, mens de er på ferie samt deres villighed til at anbefale vestkystferie til andre.

Mund til øre er en vigtig markedsføringskanal, og det betyder utroligt meget, at gæsterne har lyst til at besøge os igen, og at de vil anbefale Vestkysten som feriedestination.

Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune

Også her viser undersøgelsen positive takter. Gæsterne er generelt meget tilfredse med deres ophold langs hele Vesterhavet. Samlet set er 89 procent af gæsterne i 2021 tilfredse eller meget tilfredse med deres ferie. Det er 10 procentpoint flere end sidste år.

Vestkysten får høje karakterer

17 procent af det samlede antal gæster på destinationerne langs Vesterhavet var førstegangsbesøgende i 2021, mens destinationerne i 2020 noterede 13 procent nye gæster.

Antallet af tyske gæster, som besøgte Vestkysten for første gang, udgjorde således 22 procent af det samlede antal tyske gæster i 2021, hvilket er en stigning på fem procentpoint set i forhold til 2020.

Samlet set er 89 procent af gæsterne i 2021 tilfredse eller meget tilfredse med deres ferie. Det er 10 procentpoint flere end sidste år.

Det er i høj grad kyst- og naturoplevelser, der trækker hos både danske og tyske vestkystturister, men et stigende antal adspurgte gæster forventer, at de i fremtiden vil bruge mere tid på shopping og gastronomiske oplevelser.

Gæsteanalysen er baseret på 4.490 interviews med gæster fordelt på 17 feriesteder langs Vestkysten. Alle interviews er gennemført i perioden fra den 9. juli til den 6. september 2021.

Gæsteanalysen er udarbejdet for Partnerskab for Vestkystturisme med økonomisk støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

- Der skal lyde en stor ros til overnatningssteder, attraktioner, handelsliv og alle, som bidrager til at give vores gæster en god ferie. Mund til øre er en vigtig markedsføringskanal, og det betyder utroligt meget, at gæsterne har lyst til at besøge os igen, og at de vil anbefale Vestkysten som feriedestination. Samtidig må vi ikke hvile på laurbærrene, men fortsætte med at udvikle turismeproduktet, så det imødekommer fremtidens turister, siger Erik Buhl.

Annonce

Mere shopping

Det er i høj grad kyst- og naturoplevelser, der trækker hos både danske og tyske vestkystturister, men et stigende antal adspurgte gæster forventer, at de i fremtiden vil bruge mere tid på shopping og gastronomiske oplevelser, ligesom især tyske turister forventer at bruge flere penge i føde- og dagligvarebutikker.

Samtidig står det tydeligt, at gæsterne gerne flytter sig efter de gode oplevelser.

- Vi skal fortsat arbejde med at inspirere gæsterne til nye oplevelser og sørge for, at informationen er til stede der, hvor turisterne er - både fysisk og digitalt. I den digitale retning tog vi et stort fælles skridt med Vestkystapp’en, der blev lanceret tidligere i år. Via app’en får vi fortalt en storslået fælles Vesterhavshistorie, hvor vi løfter os op over destinations- og kommunegrænser, og det giver rigtig god mening set ud fra et gæsteserviceperspektiv, afslutter Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Ugeavisen Varde

Nu får Varde sit eget julekort lavet af lokal kunster: Udleveres gratis i byens butikker

Ugeavisen Varde

Nye skilte skal formidle kulturhistorie ved populære lokale naturområder

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Varde

Blodpropper satte livet i perspektiv: Nu rykker Lisbeth og Jens fra Varde til Samsø

Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

Ugeavisen Varde

Gunnvør og Stine var i USA, da corona buldrede afsted: Boede hos Trump-supportere og stod på snowboard med batman

Ugeavisen Varde

Få overblikket: Det ved vi om kommunalvalget 2021 i Varde

Ugeavisen Varde

Sæt ord på kærligheden hver dag

Ugeavisen Varde

Afhængig af telefonen? Væn dig af med at tjekke dine apps hele tiden

Ugeavisen Varde

Morten var 20 år gammel og levede et liv i fest og farver, da han fik en diagnose, der ændrede hans liv: - Man bliver hurtigt voksen og finder ud af, hvad der er vigtigt i livet

Annonce