Annonce
Ugeavisen Varde

Fodbold er en juletradition i Oksbøl - Dennis har været med siden han var dreng

Dennis Backmann Jørgensen er efter nogle år i Esbjerg flyttet tilbage til barndomsbyen Oksbøl, hvor julebold er en fast tradition. Privatfoto.
3. juledag er altid festlig i Oksbøl med julebal og julebold - folk kommer hjem fra både København og USA for at være med.
Annonce

Oksbøl: Som knægt kom den nu 26-årige Dennis Backmann Jørgensen med på sin fars hold til julebold i Oksbøl. Efter flere år som hjælper, står han nu for stævnet, der holdes "3. juledag".

- Jeg startede med at spille på min fars hold som lille fyr. Jeg var noget yngre end min fars venner, som havde et hold i mange år, fortæller Dennis Backmann Jørgensen.

For en håndfuld år siden døde engagement fra den ældre generation til at stille op til stævnet, så Dennis overtog sammen med sine kammerater holdnavnet "De løbestærke".

- Det er sjovt, for det var de i den grad ikke, siger han med et lille grin.

Sidste års vindere, Diegos Diciple. PR-foto
Annonce

Traditionsklubben

I år stiller de unge for første gang op under et nyt navn - "Traditionsklubben".

- Vi blev enige om det, fordi vi altid har spillet sammen. Vi har kendt hinanden siden folkeskolen, nogle sågar siden børnehave og dagpleje. Jeg kan ikke huske, at jeg ikke har kendt de her drenge, siger Dennis Backmann Jørgensen.

Foruden kammeraterne er Dennis' lillebror er også med på holdet, hvor der kun har været få udskiftninger.

Som holdet ser ud nu, bor de fire i Oksbøl, hvoraf en aldrig har været flyttet fra byen. En på vej til at flytte hjem Oksbøl, mens den sidste kommer hjem fra Odense for at være med. Selv er Dennis lige flyttet tilbage og skal til at bygge hus i byen sammen med sin kæreste.

Annonce

Mødested

Julefodboldstævnet finder altid sted på den selvopfundne 3. juledag - den 27. december, og om aftenen er der julebal i hallen. Hvad, der kom først, ved han ikke.

- Folk prioriterer at have fri den dag. Hvis du tager til julebold, så tager du nok også til julebal. Det er en dag, der bliver forlænget. Vi begynder med første kamp klokken 9.30, og vi er først færdige klokken 04 nede på pubben, siger Dennis Backmann Jørgensen og uddyber:

- Man er sammen med en lille gruppe af sine nærmeste et sted, hvor en større gruppe af ens bekendte kommer. Det er sjovt at lave noget aktivt, men det er stille og roligt, så det er en god måde at mødes på.

Annonce

Fra nær og fjern

Han fremhæver hyggen. Det er her, man mødes med de andre fra byen - og dem, der er flyttet væk, kommer hjem for at være med.

- Man spiller mod ens kammerater. Der må ikke være for mange hold uden for byen med. Vi har valgt at skære det ned, så det er en turnering for byen og folk, der kommer herfra. Folk kommer hjem fra København kun for den ene dag for at være med, siger han og fortæller, at der også har været bysbørn hjemme fra USA, der havde reserveret 3. juledag til julebold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce