Annonce
Ugeavisen Varde

Fodboldsucces i Varde: Stor tilgang af gamle og unge medlemmer

Tvillingerne Niclas(tv) og Lasse Lindeman Holm er 23 år. De har tidligere spillet i EfB – nu spiller de på Danmarksserieholdet i Varde. Begge havde tænkt, de skulle have en fremtid i Århus, men nu har de fundet nye muligheder her i det vestjyske. Her er de fotograferet sammen med deres far, Claus Holm, der også er formand for herreafdelingen, og bestyrelsesmedlem Torben Storgaard (th), da tvillingerne fik et diplom for 100 kampe for Varde IF. PR-foto
Frivillige kræfter i herrefodbolden i Varde har arbejdet intensivt og målrettet med klubbens DNA og visionen om, at det både skal være seriøst og sjovt at spille fodbold i klubben. Det har betydet tilgang af især både seniorer og U19.

Varde: "Vi er ikke uvenner – vi bor bare hver for sig, fordi vi har forskellige interesser. Men vi mødes i fællesskabet…" Ordene kommer fra Claus Holm, der er formand for Varde IF Herre Fodbold. Og nej, det er ikke hans eget ægteskab, han refererer til, men derimod samarbejdet omkring fodboldspillere i Varde, hvor herrerne og U19 spillere har deres egen forening, og dame- samt ungdomsafdelingen er organiseret i en anden forening.


Nok er jeg esbjergenser, men i fodboldhjertet er jeg vardenser.

Claus Holm, formand for Varde IF Herre Fodbold


Annonce

- Jeg kan godt forstå, at folk er lidt forvirrede over vores opbygning, men vi spiller i samme klubfarver, træner på de samme baner og har tilsammen 800 medlemmer og godt 100 frivillige tilknyttet foreningerne, der på mange punkter også har et tæt samarbejde, fortæller Claus Holm.

Søren Pallesen er tidligere professionel fodboldspiller. Han har spillet for Fredericia, Vejle og EfB. Det er 8. sæson, han træner A-truppen i Varde. Han er en meget vellidt træner, og som skolelærer ved han nok, hvordan de unge skal håndteres. PR-foto

Relationer er vigtige

I sit nuværende netværk har Claus Holm mange relationer, der trækker tråde tilbage til de gyldne fodbolddage i 80’erne og 90’erne, hvor han spillede for Varde, for EfB og hvor han da også havde 25 kampe på ungdomslandsholdet.

Claus Holm har siden 2016 været formand for herrerne, han kan mærke, at klubben er på vej til at genskabe det DNA, der gør det sjovt at spille fodbold. Visionen er at skabe en stærk klubånd, hvor ungdommen har lyst til at fortsætte som seniorspillere, fordi de føler sig trygge og godt tilpas i en klub, der også har store fodboldambitioner. PR-foto

Og egentlig er han esbjergenser, men i fodboldhjertet er han vardenser.


Vi vil gerne have tilgang af spillere fra andre klubber, også fra EfB, men i Varde er der ingen, der er mere værd en andre, uanset hvilket hold de spiller på.

Claus Holm, formand for Varde IF Herre Fodbold


Alene af den grund lægger han i dag, sammen med mange andre frivillige, både energi og sjæl i at genskabe den klubånd, der skal til for at bevare lysten til at spille fodbold. Og i det spil er hans egne sønner et godt eksempel på de udfordringer og de fordele, som præger herrefodbolden lige nu.

Varde IF

  • 1975: Varde IF dannedes ved en sammenslutning af Varde Gymnastikforening (VG) og Varde Boldklub (VB). I VG havde man fra 1921 gymnastik, kricket og fodbold. Og i VB, eller Arbejdernes Boldklub som det hed fra 1944-54, har det altid kun været fodbold. Ved fusionen fik Varde IF fire afdelinger: Fodbold, gymnastik, volleyball og svømning. Der var dengang i alt 1.800 medlemmer. Senere kom også bordtennis og tennis til.
  • 2005: I dette år blev de fem afdelinger - gymnastik, volleyball, svømning, bordtennis og tennis - til selvstændige foreninger. Herefter bestod Varde IF kun af fodbold.
  • 2012: Det bedste herrehold i fodbold fik en selvstændig forening og kom til at hedde Varde IF Elite. Damer og ungdomsspillere fortsatte under Varde IF, hvor Mette Marie Madsen er formand.
  • 2018: De øvrige herresenior hold samt U19 drenge kom ind under Varde IF Elite, der ændrede navn til Varde IF Herre Fodbold, Claus Holm har været formand for herrerne siden 2016.

- Mine tvillinger Niclas og Lasse blev sammen med deres klubkammerater i EfB danske mestre i U17 og U19. Sammen med seks andre blev de valgt fra til A-truppen i Esbjerg. De overvejede alle deres fodboldfremtid, og jeg fik dem overtalt til at tage til Varde, fortæller Claus og tilføjer:

- Sport er bare så vigtig for de unge mennesker. Og vores største udfordring for unge i denne alder er at fastholde dem. Og så er der lige Aarhus-bussen. Aarhus-bussen, der flytter en ordentlig klump unge, fordi de tror, at lykken ligger i universitetsbyerne. Ofte har de unge ikke engang undersøgt de job- og uddannelsesmæssige muligheder, der ligger lige for næsen af dem.

Frivillige kræfter i herrefodbolden i Varde har arbejdet intensivt og målrettet med klubbens DNA og visionen om, at det både skal være seriøst og sjovt at spille fodbold i klubben. PR-foto
Annonce

Tvillingernes valg

Claus Holms egne tvillinger ville også med Aarhusbussen. Niclas ændrede kurs og er i dag ansat ved PWC Revision i Esbjerg. Sammen med sin kæreste tog Lasse til Aarhus for at læse økonomi, men de vendte tilbage efter et år, og han er nu ansat som trainee hos Deloitte i Esbjerg. Begge spiller fodbold i Varde.

Varde IF Herre Fodbold

A trup: Cirka 20 spillere til holdet i Danmarksserien, hvor de har været i de seneste seks sæsoner

B trup: Cirka 30 spillere til holdet i Jyllandsserien og serie 3

U19: 25-30 spillere

- Fodbold skal være en blanding af sjov og seriøsitet. Seriøs og målrettet træning med dedikerede trænere. Sjov og hygge udenfor banen og på tværs af holdene i klubben, og de unge vil også have tid. Tid til kæreste, tid til familie og venner og eventuelt tid et fritidsarbejde, forklarer formanden om klubbens genvunde DNA, der har betydet stor medlemsfremgang af både "gamle" og unge spillere. Nu er vi cirka 80 til træning, mens der i 2016 var cirka 35.

- Vi arbejder lige nu på at få fodbold og erhverv knyttet endnu tættere sammen, så de unge får et indblik i de mange muligheder, der er her i lokalområdet. Men det koster både tid og penge. Kunsten i Varde har deres Poul Erik Bech – tænk hvis fodbolden i Varde også kunne finde en storsponsor som ham. Med 800 spillere og 100 frivillige tilknyttet foreningerne er der rig mulighed for eksponering i alle aldersgrupper, understreger formanden for Varde IF Herre Fodbold.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Ugeavisen Varde

Nu får Varde sit eget julekort lavet af lokal kunster: Udleveres gratis i byens butikker

Ugeavisen Varde

Nye skilte skal formidle kulturhistorie ved populære lokale naturområder

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Varde

Blodpropper satte livet i perspektiv: Nu rykker Lisbeth og Jens fra Varde til Samsø

Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

Ugeavisen Varde

Gunnvør og Stine var i USA, da corona buldrede afsted: Boede hos Trump-supportere og stod på snowboard med batman

Ugeavisen Varde

Få overblikket: Det ved vi om kommunalvalget 2021 i Varde

Ugeavisen Varde

Sæt ord på kærligheden hver dag

Ugeavisen Varde

Afhængig af telefonen? Væn dig af med at tjekke dine apps hele tiden

Ugeavisen Varde

Morten var 20 år gammel og levede et liv i fest og farver, da han fik en diagnose, der ændrede hans liv: - Man bliver hurtigt voksen og finder ud af, hvad der er vigtigt i livet

Annonce