Annonce
Ugeavisen Varde

Forårslækkerier sætter gang i detailhandlen i Varde igen

Endelig åbner detailbutikkerne igen, og det er formand for Varde Handel, Gertie Baungaard Gorzelak, rigtig glad for. Der er dog stadig omkring 10 procent af foreningens medlemmer, der stadig er tvangslukket. Der er frisører og restaurationerne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Formand for Varde Handel, Gertie Baungaard Gorzelak, er glad den delvise genåbning.

Varde: Det er med forårsvarerne helt fremme, at Varde Handels detailbutikker har slået dørene op for kunderne efter at have været lukket ned siden slutningen af december sidste år. Det fortæller formand for Varde Handel, Gertie Baungaard Gorzelak.

- Vi har brug for forår alle sammen, og butikkerne har brug for, at kunderne kommer og køber de nye varer. Der bliver ikke brandudsalg i forretningerne, men selvfølgelig skal der nok være mulighed for at gøre nogle gode handler, siger hun.

Mange butikker har brugt corona-nedlukningen på at sætte i stand, og så har mange kastet sig ud i nye onlinetiltag.

- Ingen tvivl om, at butikkerne har lært meget i hele det her forløb. Og jeg håber og tror også, at mange har fundet nye muligheder for for eksempel onlinesalg og sociale medier, som er kommet for at blive. Der er simpelthen fundet flere strenge at spille på, og her har vores medlemmer været virkelig gode til at hjælpe hinanden, siger Gertie Baungaard Gorzelak.

Annonce

Mestre i mundbind og sprit

At handle lokalt er således ikke længere alene et spørgsmål om at gå ned i butikkerne i midtbyen. Mange forretninger har nemlig fundet ud af, at kunderne hellere end gerne vil støtte lokalt, men at onlinehandel er en nødvendig platform, for at det kan lade sig gøre i hverdagen.
Gertie Baungaard Gorzelak er naturligvis mere end glad for, at detailforretningerne nu har fået lov til at åbne igen.


Lad være med at fare ned og bytte julegaver den første uge af frygt for, at det skal være her og nu.

Gertie Baungaard Gorzelak


- Men jeg synes, det har været virkelig træls, at de overhovedet har været nedlukket. Gennem hele efteråret beviste butikkerne, at de sagtens kunne håndtere afstandskrav og lignende. Vi blev 100 meter-mestre i sprit og mundbind, og jeg har helt ærligt aldrig hørt om nogen, der er blevet smittet med covid i en forretning, siger handelsformanden, som stadig har medlemmer, der ikke har fået lov at åbne endnu.

Det drejer sig om frisører og restaurationer.

- Åh, hvor jeg savner at komme til frisør, siger Gertie Baungaard Gorzelak og kommer med en opfordring:

- Lad være med at fare ned og bytte julegaver den første uge af frygt for, at det skal være her og nu. Tag det roligt. Jeg er helt sikker på, vores butikker nok skal finde en løsning – også midt i marts. Det vigtigste er, at vi får gang i butikkerne, men uden at stå på nakken af hinanden, siger Gertie Baungaard Gorzelak og understreger, at kunderne i Varde generelt gennem hele coronaen har været gode til det med afstand og sprit.

- Kunderne har hele tiden været supergode og haft stor forståelse for situationen. Nu glæder vi os over at tage imod dem i de fysiske butikker igen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce