Annonce
Ugeavisen Varde

Foredrag: Skal du frygte den næste pandemi?

Den 9. februar holder krimiforfatter og neurobiolog Thomas Krohn foredrag om den næste dødelige pandemi. PR-foto
Annonce

Varde: Tirsdag den 9. februar kl. 19-21 kan du se med hjemmefra, når krimiforfatter Thomas Krohn gør os klogere på, hvad en pandemi er. Med en baggrund som neurobiolog prøver han at videregive sin fascination for biologien og psykologien i sine bøger og foredrag. Han kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier og ikke mindst, hvad vi kan gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi. Det oplyser Varde Bibliotek i en pressemeddelelse.

I princippet kan det være kameler, der kan stå for den næste dødelige pandemi. De kan nemlig være bærere af coronavarianten MERS. Hvis sygdommen springer fra kameler til mennesker, kan det få store konsekvenser.

Forskere mener, at op mod 70 procent af de nyere epidemier stammer fra dyr. Før Covid-19 var 13 forskellige dyrebårne sygdomme skyld i 2,4 milliarder smittede og 2,2 millioner døde hvert år.

Foredraget livestreames, så du kan følge med hjemmefra. Foredraget er gratis, men billetter skal bestilles på bibliotekets hjemmeside senest klokken 12 dagen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce