Annonce
Ugeavisen Varde

Forgængeren takkede hurtigt af: Jagten er gået ind på at finde en ny turistdirektør

Det blev et kort visit i Vestjylland for Liv Thøger-Aldahl. Hun tiltrådte ved årsskiftet topjobbet som direktør for Destination Vesterhavet, der netop har indledt jagten på hendes afløser. Arkivfoto: Leif Møller/ProVarde
Bestyrelsen i Destination Vesterhavet, det nye turistsamarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, er gået på jagt efter en ny direktør. Den tidligere forlod topjobbet efter blot et halvt år.
Annonce

Varde: Jagten på at finde en ny direktør til Destination Vesterhavet er netop indledt, og der bliver stillet store krav til den rette person.

I indledningen til jobopslaget, der i fuld længde fylder otte A4-sider, bliver det slået fast, at der søges efter 'en dygtig direktør til en af de mest betydningsfulde poster inden for dansk turisme.'

Den kandidat, der ender med at gå hele vejen til chefkontoret hos Destination Vesterhavet - det nye turistsamarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner - med hovedsæde i Hvide Sande, følger i kølvandet på Liv Thøger-Aldahl.

I slutningen af juni kom det frem, at hun var sygemeldt; og at hun ville vende tilbage efter sommerferien.

En måned senere meddelte bestyrelsesformand Lisbeth Valther, at direktøren havde indgået en gensidig aftale om fratrædelse.

Dermed blev det et kort visit i Vestjylland for Liv Thøger-Aldahl, der tiltrådte 1. januar 2020. Dengang kom hun direkte fra et job som chefkonsulent hos Dansk Industri.

Annonce

Få nuancer til forskel

I det nye stillingsopslag, der er udarbejdet af konsulentvirksomheden Genitor, bliver det blandt andet påpeget, "at du som ny direktør bruger opmærksomhed og kræfter på i de første måneder og år at få dig præsenteret overalt i destinationen fra syd til nord og fra vest til øst som den nye, udadvendte og imødekommende destinationsdirektør."

I forhold til det jobopslag, der førte til ansættelsen af Liv Thøger-Aldahl, siger bestyrelsesformand Lisbeth Valther, at "der er nogle få nuancer, der er lidt anderledes":

- Grundlæggende minder det nye opslag om det første. I bund og grund er jobbet det, det er. Men Genitor har gjort meget ud af at beskrive jobbet i dybden - og om det at arbejde i et krydsfelt, siger Lisbeth Valther.

Destination Vesterhavet er en forening, der er skabt via en sammenlægning af foreninger og turismeaktører i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Ambitionen er at blive Nordeuropas førende kystferiedestination.


Grundlæggende minder det nye opslag om det første. I bund og grund er jobbet det, det er.

Lisbeth Valther, formand for bestyrelsen, Destination Vesterhavet


Ansøgere, der lægger billet ind på jobbet, skal blandt andet gerne have indsigt og praktisk erfaring med turismeudvikling, ligesom også veludviklede kommunikative kompetencer og god forståelse for nye mediers betydning vægter i den samlede bedømmelse.

Det er planen, at den ny direktør for Destination Vesterhavet skal tiltræde 1. januar 2021.

Den udvalgte bliver ansvarlig for 12 medarbejdere og et driftsbudget på 13,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce