Annonce
Ugeavisen Varde

Forsker fortæller om skelsættende periode i danmarkshistorien

Arkivar, forsker og Ph.d. Asbjørn Romvig Thomsen fortæller på Varde Bibliotek om en markant overgangsperiode i landbosamfundet fra 1750-1850. Arkivfoto: Varde Bibliotek
Annonce

Varde: Tirsdag den 3. november klokken 19 på Varde Bibliotek fortæller arkivar, forsker og ph.d. Asbjørn Romvig Thomsen om en markant overgangsperiode i landbosamfundet fra 1750-1850 ved landboreformen. Det oplyser Varde Bibliotek i en pressemeddelelse.

Landboreformen betød for de fleste landboer, at de fik deres egne marker i stedet for at være bundet til fællesskabet, og at de slap for stavnsbåndet. Det afgørende blev, om man ejede noget af den nye mangelvare: Jord.

Udgangspunktet for foredraget er forfatterens egne indgående studier af befolkningen i tre sogne i Salling og ikke mindst en grundig analyse af, hvad fadderrelationerne kan fortælle os.

Foredraget er et samarbejde med Danske Slægtsforskere, Varde og Folkeuniversitetet. Der er fri entré for medlemmer af Danske Slægtsforskere Varde. Alle bedes forhåndsreservere plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce