Annonce
Ugeavisen Varde

Fra fritidsjob til fuldstidsbeskæftigelse: Christoffer på 23 år har eget firma med fem ansatte

23-årige Christoffer Jørgensen giver den fuld gas med sit firma, Varde Fliserens. Der er fuldt booket op i kalenderen de næste måneder. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hvad der begyndte med en sommerferieopgave med at rense farmor og farfars fliser har udviklet sig til mere end en fuldtidsbeskæftigelse for Christoffer Jørgensen. I en alder af blot 23 år har han allerede eget CVR-nummer og fire ansatte i sit firma Varde Fliserens.
Annonce

Varde: Det er omkring fem år siden, Christoffer og en kammerat tjente sommerens lommepenge på at rense fliserne hjemme hos bedsteforældrene. I årene efter kørte de et firma sammen på hobbyniveau. Siden kørte Christoffer firmaet videre selv. Stadig med den tanke at have det på hobbyniveau ved siden af jobbet som teamkoordinator i Føtex. Men i marts i år tog det pludselig fart.

- Normalt har jeg omkring 20 job på en sæson, hvilket er et niveau, der passede fint til et fritidsjob for mig selv. Men i år er det helt eksploderet med henvendelser. Jeg har for længst passeret tre gange så mange kunder i år, som jeg plejer at have på en hel sæson, og der ringer mange nye kunder hver dag, siger Christoffer Jørgensen, hvis telefon også bimler og bamler med nye henvendelser.

"Jeg tænkte egentlig, det skulle være et firma, jeg havde ved siden af mit fuldtidsjob i Føtex. Men så gik det stærkt, og jeg kunne godt se, at nu var det alt eller intet." Christoffer Jørgensen
Annonce

Skal være en god forretning

Forretningen tog fart, jobbet som teamkoordinator blev sagt op, og alt er nu satset på firmaet Varde Fliserens, hvor han har fire ansatte.

Indtil videre. For Christoffer Jørgensen er ikke typen, der stopper, når han kan lugte en god forretning. Hans far har Flügger Farver, og dermed er Christoffer tredje generations selvstændig.

- Jeg har set både min far og min farfar stå op og planlægge deres egen dag, tage ansvar og drive deres forretning. Det er klart, det inspirerer, og det betyder helt sikkert noget for mig at tage et ansvar og skabe noget selv. Men kunne jeg tjene det samme ved at være ansat et sted, så gjorde jeg det, siger Christoffer blankt.

Han vil som de fleste forretningsmænd ikke ud med tal.

- Men jeg drømmer om at kunne drive det til, at jeg får økonomisk mulighed for at udvikle andre forretninger også, siger han.

For eksempel noget telemarketing, og så vil han gerne have et fedt hus med have og en lækker bil. Drømmebilen er en hvid Audi R8 Coupé, og eftersom de danske priser starter ved 3,2 millioner, så skal der renses nogle fliser endnu, før den er inden for kontant vestjysk rækkevidde.

Annonce

Fritid og forretning

Selve fliserenseren overlader Christoffer Jørgensen til sine ansatte. ikke fordi han er blevet for fin, men fordi der følger mange nye opgaver med at drive en forretning til vækst.

- Jeg snakker i telefon nærmest hele tiden i øjeblikket. Og så kører jeg rundt og giver tilbud, strør sand efter selve fliserensningen og følger op. Nærmest det hele er mund til mund lige for tiden, så det er supervigtigt, at kunderne er tilfredse, siger Christoffer fornuftigt.

Heldigvis er der også tid til at drikke øl med vennerne indimellem.

Men her snakker de også tit forretning, indrømmer Christoffer. Flere af vennerne er nemlig også selvstændige, så det er naturligt, at det fylder meget. Det gør heller ikke noget. Når bare det er en god forretning.

Det startede med et sommerferiejob hjemme hos bedsteforældrene, hvor Christoffer og en kammerat tjente lommepenge ved at rense fliserne. Her sidder han på trappen i bedsteforældrenes have, hvor der også i år er nyrensede fliser. Naturligvis udført af Varde Fliserens. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Christoffer kører hundredevis af kilometer hver dag for tiden for at give tilbud, have kontakt til kunderne og impregnere og strø sand, når hans folk har været ude og rense fliserne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
I år har Christoffer Jørgensen ikke selv renset nogle fliser. Det lader han sine ansatte om. Til gengæld er det ofte ham, der kommer og impregnerer flisene efterfølgende. Det gøres med en speciel coating, der lukker fliserne efter rens. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Christoffer i indkørslen ved farmor og farfar, hvor det hele startede. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Christoffer på 23 år er direktør i sit eget firma, Varde Fliserens.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce