Annonce
Ugeavisen Varde

Fra fysioterapi til kinesiologi - nu er Mette Therkildsen selvstændig

14 punkter på kroppen testes under Mette Therkildsens indledende undersøgelse, blandt andet om der er ubalance i musklerne i benet. Foto: Karina Øhlenschlæger
Fra 1. september blev Mette Therkildsen selvstændig med klinik i hjemmet på Røllikevej i Varde Syd.
Annonce

Varde: Gennem årene har 43-årige Mette Therkildsen haft mange vardensere i sine hænder som fysioterapeut de seneste 14 år. For nogle år siden begyndte interessen for kinesiologi så småt, og sidste år tog hun basisuddannelsen til kinesiolog.

- Vi havde en sydafrikaner på klinikken for nogle år siden. Han lærte os nogle nye metoder, og det gav mening for mig at aktivere nogle punkter, så musklerne i kroppen bedre kunne arbejde, så jeg blev mere nysgerrig, fortæller Mette Therkildsen, som derfor begyndte at interessere sig for behandlingsformer uden for sit fag.

Det er også på grund af, at hun gerne vil bruge kinesiologi til at hjælpe sine patienter, hun nu er blevet selvstændig.

- Jeg har altid været glad for at gå på arbejde, men det her giver bare mening for mig, siger hun, som derfor valgte at tage springet og blive selvstændig - noget hun aldrig havde troet, hun skulle.

Mette om kinesiologi

Kinesiologi er en behandlingsmetode til at afbalancere kroppen - deraf kropsafbalancering.

Der arbejdes med meridianbaner/energier. En blokering af energien medfører, at de muskler og organer, der er tilknyttet, mister noget af deres funktionsevne, hvorved der blandt andet kan opstå smerter og skævheder i kroppen. Man kan opleve manglende energi i hverdagen, eller man kan være stresset.

Formålet med afbalanceringen er, at kroppens energi skal kunne flyde frit, så kroppen er i stand til at helbrede sig selv.

Kinesiologien arbejder hen imod en krop i balance.

Annonce

Psyken er med

I kinesiologien undersøger Mette Therkildsen energien i kroppen.

- Det handler om kropsbalance, og kinesiologien blev blandt andet udviklet ud fra Vestens viden om anatomi og den kinesiske akupunktur - bare uden nåle, siger Mette Therkildsen med et smil.

Med kinesiologien ønsker hun blandt andre at hjælpe personer med stress, tarmproblemer, smerter eller skævhed i kroppen. Hun arbejder ud fra, at psyken også påvirker fysikken.

- Alle de ting, vi som mennesker ubevist kan bilde os selv ind, eller som andre siger til os, kan sætte sig som spændinger i kroppen og give fysiske smerter, hvis vi har fokus på alt det negative, der påvirker os som mennesker. Nogle gange fortæller kroppen det til os i form af spændinger, siger Mette Therkildsen.

Hun arbejder med helsetrekanten, der består af struktur (muskler), kemi (kost og miljø) samt psyken (følelser og tanker) - der indbyrdes påvirker hinanden.

Annonce

Kroppen husker

Når Mette Therkildsen behandler, tester hun blandt andet forskellige muskler i kroppen for at finde ud af, hvor meget modstand, der er. Hvis ikke, der er modstand, forsøger hun at genoprette energi i ubalancen, så energien igen kan flyde og dermed få kroppen til at arbejde bedre, forklarer hun.

- Kroppen husker alt, hvad er er sket, hvis man har været ude for en ulykke, eller hvis man har en gammel skade. Alle oplevelser, positive såvel som negative, påvirker os psykisk, hvilket kan resultere i smerter, muskelproblemer med følgevirkninger som dårlig holdning, skævheder, smerter og lignende, siger hun, der har forskellige typer klienter, og tilføjer:

- Nogle har symptomer og smerter, der ikke kan diagnosticeres, hvor de får at vide, at deres skanningsbilleder ikke viser noget, siger Mette Therkildsen, arbejder på at få energien til at flyde i kroppen.

Ved at sætte fingrene over og under læben, tester Mette Therkildsen energien mellem over- og underkroppen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Klinikken har Mette Therkildsen indrettet i det rum, der tidligere husede et kontor i hjemmet i Varde Syd, hvor hun bor med sin mand og deres tre børn. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce