Annonce
Ugeavisen Varde

Fra hundedagplejer i Canada til bykoordinator i Varde

Det er Emma, der har raslet med skeletterne for at gøre Varde midtby lidt mere (u)hyggelig. Foto: Malene Wonsbek
Vardes nye bykoordinator, 27-årige Emma Louise Nissen-Ripley, elsker Vestjylland lige så meget som hun elsker hunde. Hun tiltrådte stillingen den 5. oktober og glæder sig til at skulle markedsføre Varde som handelsby.
Annonce

Varde: Det var et helt særligt opslag på LinkedIn, der skabte kontakten mellem den nyansatte bykoordinator og Varde Handel. I nærmest filosofiske vendinger beskrev Emma sin tilknytning til Vestjylland og sin dedikation til området. Og med en netop veloverstået eksamen i oplevelsesøkonomi i tasken, var Emma et godt valg.

- En studievejleder sagde engang til mig, at jeg ikke skulle være så fokuseret på det, jeg gerne ville være, men på det, der interesserede mig. Og det råd har jeg fulgt lige siden. Derfor lagde jeg også en noget anderledes tekst på LinkedIn. Det var et camoufleret forsøg på at finde job, og det lykkedes jo ganske godt, tilføjer Emma Louise Nissen-Ripley med et smil.

Emma Louise Nissen-Ripley

27 år, opvokset i Bramming, single, ingen børn.

Har en bachelorgrad i Statskundskab fra Syddansk Universitet og en kandidatgrad i Oplevelsesøkonomi fra Århus Universitet.

Arbejdede på et hundedagplejecenter i Canada i syv måneder

Har været fast tilknyttet Sydbank som vikar og  kundemedarbejder

Corona-udfordringen betyder, at vi med aktiviteterne i Varde Handel ikke kan gøre ”som vi plejer”, og det er fedt for mig, for så er jeg fri til at tænke i nye baner, jeg elsker jul og vi skal nok få masser af julestemning i Varde, lover Emma Louise Nissen-Ripley. Foto: Malene Wonsbek

Formanden for Varde Handel og filialdirektør i Sydbank i Varde, Gertie Baungaard Gorzelak, så opslaget og reagerede prompte. Hun har tidligere haft fornøjelsen af at have Emma ansat i Sydbank som vikar.

Annonce

Varde er unik

Den 27-årige bykoordinator har masser af løse ideer til, hvordan hun kan udvikle handelslivet i byen, men den store forkromede plan har hun endnu ikke tegnet. Emma er lige nu travlt beskæftiget med at læse op på byens historie, hun har sagt ja til en guidet byrundvisning med en anden af byens dedikerede fortalere, Flemming Bynge, fra Udviklingsrådet for Varde by. Desuden er der tre kommende aktiviteter på programmet – Black Friday, lysfest og jul, der også venter på bykoordinatorens opmærksomhed.

- Jeg er vildt glad for jobbet, det er lige mig. Samfund, turisme, handel og kommunalpolitik optager mig meget, og jeg tænker, at jeg med nye øjne kan være med til at minde de lokale og dermed også lokale butiksindehavere om, hvor unik Varde er. Hvor fed en handelsby vi har, og hvor fantastisk en natur og kultur, der er lige her. Det skal vi blive bedre til at udnytte, siger hun, med en hjertelig dedikation.


Jeg er vildt glad for jobbet, det er lige mig. Samfund, turisme, handel og kommunalpolitik optager mig meget, og jeg tænker, at jeg med nye øjne kan være med til at minde de lokale og dermed også lokale butiksindehavere om, hvor unik Varde er

Emma Louise Nissen-Ripley, bykoordinator i Varde


Annonce

Hundedagplejer

Og faktisk er der kun en enkelt ting, der kan overgå hendes begejstring for byudvikling og Vestjylland. Det er hunde. Da hun var ni år, plagede hun sine forældre om at få hund. Og hun fik sin vilje. Da hun efter universitetet trængte til en studiepause, rejste hun til Canada, hvor hun fik job hos en hundedagplejer.

- Præcis som vi i Danmark har børn i dagpleje, har de i Canada også dagplejere til hunde. Vi havde 100 hunde i dagpleje. Nogle skulle hentes og bringes med bussen, andre blev leveret. Jeg skal helt sikkert selv have hund, og nu hvor jeg har lært så mange forskellige racer at kende, ved jeg, at jeg vil have en Welsh-terrier, tilføjer hun med et smil.

Men den unge bykoordinator skal lige have styr på sit bagland. Da hun var færdig med at studere i Århus flyttede hun midlertidig hjem til forældrene i Bramming. Først fik hun job, nu jagter hun en bolig – måske i Varde? Og så er der måske plads til hund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce