Annonce
Ugeavisen Varde

Fremtidens musicalstjerner kan findes i Varde

Liv Stevns er, foruden at være leder af Musicaltalentskolen Varde, også sanger og skuespiller på musicalscenen i Fredericia. Arkivfoto: Mette Mørk
Musicaltalentskolen Varde skal gøre eleverne klar til at komme videre med deres ambitioner og evner - forhåbentlig inden for den professionelle musicalverden.
Annonce

Varde: Da 34-årige Liv Stevns blev udnævnt til leder af Musicaltalentskolen Varde, var Danmark lige i begyndelsen af den første og mest omfattende corona-nedlukning. Det var i april måned, og mulighederne for at komme ud og gøre den planlagte reklame for sagen på skoler og fritidstilbud var stort set ikke eksisterende. Værsgo og tag fat!


Som musicalperformer skal man mestre både sang, dans og drama, og her kan talentskolerne hjælpe med til at udvikle alle tre ting, så man bliver mere helstøbt som ansøger på en professionel musicaluddannelse.

Liv Stevns


Men det lykkedes, og der blev afviklet ikke en, men to optagelsesprøver på de allerførste pladser på skolen, der har til formål at udvikle talentmassen inden for musical-genren. I alt 18 elever i alderen 13 til 29 år blev optaget. Godt 40 procent af ansøgerne blev afvist, selvom alle pladserne på holdene ikke blev fyldt op.

- Man skal have et vist niveau. Det er ikke rart for nogen, hvis der ikke er et jævnbyrdigt niveau, siger Liv Stevns og understreger dermed, at Musicaltalentskolen ikke skal være det bare pjat.

- Det er en talentskole, der skal udvikle eleverne til potentielt at kunne søge ind på en professionel skole, siger Liv Stevns.

- Vi fokuserer på at gøre eleverne til den bedste version af sig selv som performer. Et forløb hos os handler om at finde ind til drivkraften, vi har hver især. Om det så nødvendigvis fører til en professionel karriere indenfor musicals, kommer an på den enkelte. Men fælles for vores elever er, at de ved, de vil noget mere med deres talent, og de tager det alvorligt, siger Liv Stevns, som gennem sit virke på Musicalakademiet i Fredericia har oplevet, hvordan niveauet hos dem, der søger ind på akademiet, er hævet de senere år.

En udvikling hun tilskriver de talentskoler, der er skudt op især omkring København, Aarhus og Odense, men også i Holstebro og Nyborg og senest altså i Varde, hvor eleverne får undervisning to-tre gange om ugen i henholdsvis dans, sang og drama.


Det er to megafede hold, vi har på Musicaltalentskolen Varde i år. De er så seje og sultne efter at lære. De glæder sig, og så er de modige.

Liv Stevns


Annonce

Varde er oplagt

At det netop blev Varde, Musicaltalentskolen åbnede i, handler ikke mindst om, at her er en stolt tradition for at spille teater og sætte sommerspil op. Der er et kreativt miljø og så at sige en naturlig fødekæde, der gjorde Varde til et oplagt sted.

- Og jo flere talentskoler, vi får spredt ud over landet, jo større diversitet kommer der også i den type af talent, der bliver udviklet. Det, synes jeg, er så fedt, og det er vigtigt for branchen i fremtiden, der bliver meget bredere, understreger Liv Stevns.

Musicaltalentskolen Varde

  • Musicaltalentskolen Varde inviterede de første elever indenfor i september måned.
  • Der er to hold. Et for de 13-16-årige, hvor der i år er syv elever, og et for de 16-29-årige, hvor der er 11 elever. Der er plads til 12 på hvert hold, men det kræver et vist niveau at blive optaget.
  • I år er aldersspredningen maksimal, nemlig fra 13 til 29 år. Der bliver undervist i henholdsvis drama, dans og sang på skolen. Liv Stevns er leder af skolen og dramalærer, Caroline Sander Jepsen er danselærer, og Maria Skuladottir er sanglærer. Dertil kommer mulige gæstelærere.
  • Der undervises 2-3 gange om ugen i drama, dans og sang. Det koster mellem 6500 og 7000 kroner i egenbetaling at gå en sæson på skolen. En sæson er på 24 uger med et afsluttende showcaseforløb.
  • Musicaltalentskolens ambition er at forberede eleverne på at kunne komme ind på en professionel scenekunstskole.
  • De første tre år betaler Varde Kommune 600.000 kroner for at få skolen løbet i gang. Derefter skal den være selvkørende i form af elevbetaling og sponsorer.
  • Læs mere på musicaltalentskolen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce