Annonce
Ugeavisen Varde

Frisørglæde i Varde og Alslev: Endelig…

Frisørmestrene Heidi Freund (tv) og Birgitte Bendtsen indrømmer gerne, at nedlukningsperioden har været en psykisk hård proces. – Uvisheden har været den værste. Det, ikke at vide hvornår vi måtte åbne igen og under hvilke vilkår har været svært. Det samme har savnet af både personale og faste kunder, siger Heidi Freund, der er indehaver af salon Madonna i Alslev. Foto: Malene Wonsbek
Fra tirsdag den 6. maj måtte frisører atter åbne deres salon. Regnestykket, for hvor meget nedlukningen har kostet i kroner og ører, kan de først gøre op sidst på året. Nu skal der bare klippes, krølles og farves i lange baner.

Varde/Alslev: Uvisheden har været den værste. Hvornår får vi lov til at åbne? De to frisørmestre fra henholdsvis Varde og Alslev indrømmer gerne, at det psykisk har været hårde måneder. Måneder med bekymringer og udsættelser.

- Vi frisører har en helt særlig relation til vores kunder. Mange har vi jo kendt i alle årene, så der er tale om ægte gensynsglæde, siger Birgitte Bendtsen, der den 1. november kan fejre 25 års jubilæum med Afrodite i Varde. Foto: Malene Wonsbek

- Vi lukkede den 20. december. Og hver gang genåbninger har været på tale, har vi spændt håbet på, at der ville blive fundet en løsning for os. Men nej. Først nu er vi med i åbningspuljen. Hvis vi fra start havde vidst, at vi ville være lukkede i godt fire måneder, så havde man måske kunnet finde mere ro i situationen, siger Heidi Freund (50), indehaver af salon Madonna i Alslev.


Jeg har faktisk været så frustreret over corona-nedlukningen, at jeg et par gange har knebet en lille tåre.

Birgitte Bendtsen, indehaver af salon Afrodite i Varde


Både Heidi og indehaver af salon Afrodite i Varde, Birgitte Bendtsen (55), har taget ja-hatten på. Nu glæder de sig utrolig meget til et gensyn med deres mange trofaste kunder.

Annonce

Håber alle klarer krisen

Telefonopkald, sms-beskeder og henvendelser på mail – alle vil booke en tid.

- Vi er indstillet på at arbejde alt det, vi kan, for vi er godt klar over, at der er mange, der trænger til at komme til frisøren, siger Heidi Freund og smiler. Foto: Malene Wonsbek

- Vi får mega travlt, nu hvor vi har slået dørene op. Jeg regner med, at alle, der bestiller en tid, har sat sig ind i reglerne, så vi ikke skal bruge unødig tid på at afvise kunder, der ikke kan fremvise den nødvendige corona-dokumentation. Og så håber jeg, at kunderne vil være tålmodige, for det er klart, at alle jo ikke kan komme i frisørstolen fra dag et, siger Birgitte, der 1. november i år kan fejre 25 års jubilæum med salon Afrodite.

Restriktioner hos frisøren

For at kunne sætte dig i frisørstolen skal du kunne dokumentere, at du enten er blevet vaccineret eller har en negativ test, der maksimalt er 72 timer gammel.

Du skal bære visir eller mundbind, når du kommer ind på salonen.

Heidi Freund har været selvstændig i 27 år. Begge frisørmestre sidder i bestyrelsen for Varde Frisørlaug, der har 29 medlemmer – altså 29 uddannede frisører inden for kommunegrænsen.

- Først sidst på året vil vi vide, hvor stort et omsætningstab vi får. Corona-nedlukningen kommer til at koste os penge – derom ingen tvivl. Jeg håber, at også nyetablerede saloner vil klare krisen, i hvert fald er der endnu ingen af vores medlemmer, der har givet udtryk for andet, siger Heidi Freund, der er kasserer i Varde Frisørlaug, siger Heidi Freund.


Jeg kan ikke lade være med at se på folks frisurer. Vi kommer til at skulle rette op på en del køkkenklipninger, og det glæder vi os til.

Heidi Freund, indehaver af salon Madonna i Alslev


Annonce

Ny frisure?

- Vi har deltaget på onlinekurser og fået undervisning i nye klippeteknikker og forårsmakeup. Så vi er bare klar. Mange af vores faste kunder, der plejer at blive klippet hver sjette uge, har fået noget længere hår og dermed også mulighed for at skifte frisure. Vi må jo se det positive i situationen, tilføjer Birgitte Bendtsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig kommer cykelstien

Annonce