Annonce
Ugeavisen Varde

Frivillig i flere generationer: Sara var med til Open Air i barnevogn

Sara Røeder Nielsen drømmer om at arbejde med musik som tourmanager eller eventkoordinator. Efter sommerferien begynder hun på tredje år på HHX-linjen Gobal Business. Foto: Karina Øhlenschlæger
Det er ikke sommerferie uden Open Air Varde for Sara Røeder Nielsen, der lige som resten af sin familie er frivillige til festivalen.
Annonce

Varde/Alslev: Rasmus Seebach, Aqua, Nephew, Lukas Graham, Infernal, Mads Langer, Shaka Loveless, Medina, Nik & Jay med flere- listen over danske musiknavne, der har optrådt til Open Air Varde er alen lang, og 19-årige Sara Røeder Nielsen fra Alslev har mødt de fleste - hun har nemlig altid været med bag scenen, hvor hendes mor står for forplejningen af kunstnerne, og far står i de frivilliges bar.

Nu er Sara også med som frivillig - bag scenen sammen med sin mor.

- Jeg har været med, siden jeg blev født. Jeg tror, min mor har været har i 30 år, og hun har fortalt, at jeg var med i barnevognen, siger Sara Røeder Nielsen.

Man ved bare, at det er sommerferie, når der er Open Air

Sara Røeder Nielsen, frivillig til Open Air

Annonce

Hjælper gerne

Allerede fra barns ben ville lille Sara gerne give en hånd til Open Air.

- Jeg kunne godt lige at hjælpe, også inden jeg blev frivillig, siger hun.

Open Air foretrækker nemlig, at de frivillige er fyldt 18 år.

Det er ikke kun til Open Air, hun giver en hånd. Sara er også assistenttræner for ligaholdet i Nordenskov UIF Volley, hvor hun selv spiller på et hold, der netop er rykket op i 2. division.

Annonce

Et kram fra Burhan G

Selvom hun har mødt mange kendte kunstnere, er der særligt to oplevelser, hun husker, når hun bliver bedt om at grave lidt efter dem, for som hun siger, er langt de fleste kunstnere nogle søde mennesker.

- Da jeg mødte Scarlet Pleasure sidste år, var det første gang, jeg var lidt starstruck, siger hun, der også husker mødet med Burhan G. som meget positivt.

- Da han kom af scenen, var han vildt glad og gav alle krammere, fortæller hun.

Sara Røeder Nielsen elsker at være den, der har overblikket og se, at tignene kører. Evner der er gode, når tiden i omklædningsvognene for kunstnerne bag scenen til Open Air skal planlægges. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Får flere med

Sara Røeder Nielsen har også fået en af sine veninder med på holdet af frivillige bag scenen.

- Og når nogle af mine venner snakker om Open Air, foreslår jeg, at de kan være frivillige og hjælpe med at bygge op, så får de stadig en billet, og kan være med til festen. Jeg tror, det er vigtigt for mange unge, siger hun.

På den måde er der også unge kræfter til at hjælpe med opbygningen, der forgår i ugen op til koncerten, for der skal blandt andet bygges scene, laves strøm, sættes telte, barer, hegn og meget andet op, så Arnbjergparken bliver klar til to dage med musik og fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce