Annonce
Ugeavisen Varde

Fuldtidsproffen fra Outrup fortsætter udlandseventyret: Janni Arnth skifter til skotsk traditionsklub

Den danske kvindelandsholdsspiller Janni Arnth her til en landsholdstræning i 2020 i Brøndby. Når hun er i Danmark bruger hun meget af tiden i Vestjylland tæt på familien, som stadig er bosat i Varde Kommune. Hele denne sommer er blevet brugt i det vestjyske, og som hun selv siger, er hun godt informeret om, hvad der sker i lokalområdet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Janni Arnth har underskrevet en ét-årig kontrakt med Rangers, og hun glæder sig til at komme i gang i klubben, som hun har været i dialog med siden begyndelsen af sommeren.

Outrup: Sverige, England, Italien og nu Skotland. For nyligt blev det offentliggjort, at den 34-årige forsvarsspiller Janni Arnth, der oprindeligt kommer fra Outrup, fortsætter sin karriere i den skotske klub Rangers.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for at skifte til Rangers, og jeg glæder mig til at komme i gang med holdet. Det er en stor klub, der har gang i et spændende projekt, og det ser jeg frem til at blive en del af, siger hun og tilføjer om klubben:

- Jeg kommer til et godt hold med fuldtidsspillere og et fuldtidssetup uden for banen. Vi træner på samme anlæg, som herrerne gør, så det er optimale forhold. Det er et fedt sted, hvor jeg kan udfolde mig selv som fodboldspiller på gode baner med masser af mennesker til rådighed, så der er virkelig styr på tingene. De er langt fremme, og det minder meget om min tid i Arsenal.

Annonce

Janni Arnth

34 år (Født 15. oktober 1986)

Opvokset i Vittarp ved Outrup. Skoletiden er i folkeskolen brugt på Outrup Skole. Herefter Nr. Nebel Skole. Afslutningsvis blev det til ét år på Efterskolen Vesterlund. Derudover har hun gået på Varde Handelsskole og Nih Højskole.

Har spillet fodbold i Sverige, England, Italien og nu Skotland i klubberne Linkøping FC, Arsenal, Fiorentina og Rangers.

Interesse fra flere

Den første dialog mellem Janni Arnth og Rangers begyndte i starten af sommeren, hvor hun havde samtaler med klubben og trænerne over en perioder på flere uger. En tidligere holdkammerat talte varmt om klubben, og det endte med at blive et "ja tak" til Rangers og Skotland.

- Klubben havde klare visioner og nogle spændende tanker med mig, og det var meget tiltagende fra starten af, siger Janni Arnth om skiftet, hvor også andre klubber bankede på døren hos forsvarsspilleren, der har spillet 93 landskampe for Danmark.

- Der blev snakket med flere klubber, og der var løse henvendelser fra forskellige lande. Men jeg var meget bevidst om, hvad jeg gerne ville, så der var meget, jeg ikke var interesseret i. Der var også danske klubber, som var interesseret i at hente mig, men jeg var ikke klar til at tage hjem endnu.

Der blev snakket med flere klubber, og der var løse henvendelser fra forskellige lande. Men jeg var meget bevidst om, hvad jeg gerne ville, så der var meget, jeg ikke var interesseret i. Der var også danske klubber, som var interesseret i at hente mig, men jeg var ikke klar til at tage hjem endnu

Janni Arnth

Det er ikke længe siden, at kufferten og hverdagen blev pakket og sendt til Skotland, da det har taget sin tid at få visum, men hun har nu omsider fået grønt lys og kan se frem til at skifte Firenze ud med Glasgow.

- Det har været en fed oplevelse at bo i Italien, som har en helt anden kultur, end hvad jeg ellers har prøvet. Derudover er det varmt og et dejligt sted at bo. Det var nogle gode år, som jeg er glad for, at jeg fik prøvet af. Nu glæder jeg mig til at falde på plads her i Glasgow, hvor jeg forhåbentligt kan komme helt tilbage på 100 procent, siger Janni Arnth.

Annonce

Lever i nuet

Igennem en periode på et år har Janni Arnth nemlig været plaget af en drilsk skade i akillessenerne, som ikke ligefrem blev bedre af at spille på hårde træningsbaner i Italien.

Muligheden for at få styr på fysikken var da også én af de primære grunde til, at valget blev Rangers.

- Det blev aldrig muligt at komme tilbage i fuld vigør i Italien, og det er mit næste store mål. Det har ikke været særlig sjovt, fordi jeg hele tiden løb ind i den samme skade igen og igen. Jeg prøvede at få det bedste ud af det i Italien, men et skifte var nødvendigt for at kunne fortsætte min karriere.

Fremtiden har hun endnu ikke lagt sig fast på. Kæresten Henrik Jensen bor hjemme i Danmark, hvor han til dagligt er assistenttræner i superligaklubben FC Midtjylland.

- Jeg har ikke gjort mig tanker om, hvad der skal ske i fremtiden. Jeg lever meget i nuet, og jeg er glad for, hvor jeg er lige nu, og så må jeg se, hvad der kommer til at ske. Lige nu er jeg fodboldspiller, og jeg nyder min hverdag. Men jeg er bevidst om, at min karriere slutter på et tidspunkt. Dog har jeg fuld fokus på at være fodboldspiller lige nu.

Selvom Jannis fokus er på at dygtiggøre sig på banen, så forbereder hun sig sideløbende på livet efter, fortæller hun. Rangers har tilbudt, at hun kan komme rundt i organisationen for at lære og se, hvordan de arbejder på herresiden og akademiet.

- Det er frit for mig, hvad jeg gerne vil lære og hvem jeg vil lære af. Det må jeg gøre alt det, jeg vil, i min fritid, siger hun.

Janni Arnths kontrakt løber til sommeren 2022. Ambitionen er at vinde den skotske liga, så holdet kan kvalificere sig til europæisk fodbold. Hun håber, at hun kommer til at spille mange kampe og bidrage med en masse erfaring.

Janni Arnth glæder sig til at komme tilbage i fulde omdrejninger i Rangers, hvor hun - som minimum - skal spille det næste år. Pr-foto: Rangers W.F.C
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Louis Nielsen holder åbningsfest til Late Night

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Konfirmationskjoler og inspirationsmesse i Smedeværkstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kirsten og Anna vil hjælpe børn i hele Varde Kommune: Men de mangler frivillige hjælpere, der vil gøre en forskel

Ugeavisen Varde

Små halloweenkunstnere har pyntet butikkerne

Ugeavisen Varde

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

Ugeavisen Varde

Kæmpe halloween-arrangement i Varde Sommerland: Tag familien med ud i mørket og bliv skræmt for livet

Ugeavisen Varde

Nu står det nye lægehus i Varde Syd klar til brug: Nu kan du få tid ved lægen, samme dag, du ringer

Ugeavisen Varde

Kæmpe Outrup-græskar er blandt landets største: Sådan bar folkene bag sig ad

Ugeavisen Varde

Halloween bliver fejret i Varde: Politikerløb, livemusik og sene åbningstider

Ugeavisen Varde

Nybolig Nr. Nebel får lokalansigt som ny leder

Ugeavisen Varde

Lad os styrke og værne om vores ungdom

Ugeavisen Varde

Der er besparelsespotentiale i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Vi skal genoplive livet på plejehjemmene

Ugeavisen Varde

Lad os investere mere i oldekoller og andre bofællesskaber for seniorer

Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Ugeavisen Varde

Borgere med handicap - og deres familier - skal ikke kæmpe for at få hjælp

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Der bliver flere og flere huller i sikkerhedsnettet

Ugeavisen Varde

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Ugeavisen Varde

Jobcenter Varde koster alt for mange penge

Ugeavisen Varde

Så er der ræs i Blåbjerg: Lokal cykelklub forventer op mod 500 deltagere

Annonce