Annonce
Ugeavisen Varde

Gå en søndagstur for verdens børn på mors dag

Den 9. maj samler SOS Børnebyerne ind til forældreløse og udsatte børn, der er i risiko for at miste omsorgen fra deres forældre. Foto: Nina Ruud

Varde: Borgerne i Varde Kommune har i år andre end deres egne mødre i tankerne på mors dag. 12 borgere har nemlig allerede meldt sig som indsamlere, når SOS Børnebyerne samler ind på mors dag søndag den 9. maj. Det oplyser SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

Indsamlerne er med til at sikre, at SOS Børnebyerne kan hjælpe flere forældreløse og udsatte børn, der er i risiko for at miste omsorgen fra deres forældre. Lige præcis denne gruppe børn har på grund af coronapandemien mere brug for hjælp end nogensinde før.

Selvom 12 allerede har meldt sig som indsamlere i Varde Kommune, er der stadig 171 ledige ruter i kommunen.

Annonce

På landsplan har næsten 4000 indsamlere allerede meldt sig til SOS Børnebyernes Landsindsamling. Ifølge Mads Klæstrup Kristensen, direktør hos SOS Børnebyerne, kan en søndagstur som indsamler gøre en reel forskel ude i verden:

- På to-tre timer kan én enkelt indsamler i gennemsnit samle omkring 1.000 kroner ind. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel i hverdagen for de børn, vi hjælper. Vi håber, at de sidste ruter bliver besat, så vi kan få endnu flere penge ind til verdens børn.

Kontantløs indsamling

Som noget nyt slipper indsamlerne i år for at aflevere kontanter i banken, fordi indsamlingen er blevet kontantløs. I stedet for en bøtte får indsamlerne et indsamlingsskilt med en personlig kode, så indsamlerne selv kan se, hvor meget de har samlet ind.

Bidrag til landsindsamlingen den 9. maj går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en kærlig familie.

I 2020 havde 3300 danskere tilmeldt sig som indsamlere, heraf 14 indsamlere fra Varde Kommune, men på grund af corona måtte SOS Børnebyerne aflyse den fysiske del af landsindsamlingen sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce