Annonce
Ugeavisen Varde

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Energien og livslysten lyser ud af Gabi Ott og Peter Fischer. Sammen har de surferbutikken og webshoppen Windsport i Nymindegab. Foto: Michael Svenningsen
Parret Gabi Ott og Peter Fischer har surferbutikken ved OK tanken i Nymindegab. Her kan man få sig en kop kaffe, mens man shopper det nyeste udstyr til alle former for vandsport.

Nymindegab: - Vi gør aldrig tingene, som man burde gøre, er surferne Gabi Ott og Peter Fischer enige i.

Sammen har parret den fysiske butik Windsport i Nymindegab og netbutik med samme navn.

Det var helt vindstille den dag i 1987 på Rømø, da Gabi Ott fra Husum og Peter Fischer fra Tønder mødte hinanden første gang. Utålmodigt ventede de begge to på vinden og bølgerne. Gabi Ott hang ud på molen med sine venner, mens Peter Fischer kørte rundt på ethjulet cykel og jonglerede. Sådan et rigtig surfermiljø. De to blev omgående forelskede i hinanden. Den kærlighed, som blev til uden vind, skulle vise sig at blive et vindblæst eventyr.

Annonce

- Vi levede fra dag til dag. Vi brændte for at være på bølgerne. Det gør vi i øvrigt stadig. Vi er ikke særlig strukturerede mennesker. Vi udvikler hele tiden på det, vi synes, er spændende. Vi er meget nysgerrige, siger Gabi Ott.

Skolelærer på Sild

Efter tiden på Rømø flyttede Gabi og Peter sammen på Sild. Om sommeren var det lige præcis det eventyr, det unge par ledte efter. Men om vinteren, når alle de andre surfere var taget fra øen, blev Gabi og Peter tilbage i deres windsurfer-eventyr, som i den kolde tid blev afløst af Peters job som skolelærer og Gabis job som sagsbehandler ved kommunen.

- Vi skulle videre fra Sild. Vi var ikke længere lykkelige der, fortæller Peter Fischer.

Peter gik og hang med hovedet i sit job på skolen. Både ham og Gabi savnede at komme videre på nye eventyr.

Gabi Ott og Peter Fischer bor i et lille fiskerhus i Hvide Sande og har et hus lavet af sandsække i Sydafrika. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Sydafrika

Sammen med en fælles ven, Achim fra Hamburg, tog de til Jeffreysbugten i Sydafrika, også kaldet J Bay. Et af de helt store og mest populære surferområde i Sydafrika.

Surfere holder helst deres yndlingsspots for dem selv, men lidt udenfor J Bay fandt Gabi og Peter lykken i livet. De byggede et hus af sandsække. En organisk byggemetode. Det minder lidt om et halmballehus. Her er det bare sække fyldt med klitsand.

- Vi elsker at være kreative. Så selvfølgelig skulle vi bygge et hus af sandsække. Hvis der kom en eller anden form for udfordring i byggeriet, så byggede vi bare videre på en anden måde. Vi havde friheden til at være kreative, som vi ville, fortæller Gabi Ott.

Lige indtil sidste år, hvor verden var lukket ned på grund af corona-pandemien, har Gabi og Peter rejst til Sydafrika hver vinter. De har lukket deres forretningsaktiviteter i Danmark og rejst afsted til surferparadiset og deres "sandbag-house" under varmere himmelstrøg i Sydafrika.

Gabi Ott og Peter Fischer ser sig selv som frie, naive og umiddelbare mennesker, som elsker havet og vinden. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Angst

Gabis mor er del af krigsgenerationen. Moderen oplevede en verden præget af usikkerhed og angst på grund af verdenskrigen. Den angst har også sat sig i Gabi. Ikke som en destruktiv dæmon, men mere som en naturlig ulmende ånd inde i et barn af en krigsgeneration, som Gabi er.

- Jeg har angst. Men det var jo ikke et menneskeligt tema, dengang jeg var ung. Det var ikke som i dag, hvor man bliver diagnosticeret med angst. Min mor havde angst. Det kom af krigen. Jeg tænker meget over fremtiden og den verden, vi lever i. Jeg synes, naturen kommer på tværs af os. Jeg er angst for forurening og overforbrug, fortæller Gabi Ott.

- Min egen lille verden er okay. Men i det store perspektiv for hele menneskeheden er det ikke i orden, den måde vi behandler verden på, siger Gabi.

I surferbutikken i Nymindegab er der alle muligheder for at købe udstyr til vandsport. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Forretningen i Nymindegab

Solen skinner fra en skyfri blå himmel ned over windsurferbutikken i Nymindegab. Forretningen er proppet til med vandsportsudstyr.

- Det er sjovt, når nogle af vores kunder kommer med en vare, som vi ikke aner, vi har i butikken, og vi spørger kunderne: Hvor har I fundet den der? fortæller Peter Fischer.

Peter Fischer har altid været nysgerrig på den helt nye vandsportstrend. Lige nu er parrets store passion wing foiling. Det er en overfladevandsport, hvor brættet har en hydrofoil monteret i finboksen. Man holder selv sejlet, som er fritsvævende.

- Man bruger bølgerne som motor. Det er den samme følelse som at flyve og være vægtløs, forklarer Peter Fischer.

Peter Fischer har også udviklet sit eget windsurferbrand og mærke: Northsea Surfboard. Mærket kan man købe i butikken i Nymindegab.

Peter Fischer har også udviklet sit eget windsurferbrand og mærke, Northsea Surfboard. Mærket kan man købe i butikken i Nymindegab. Foto: Michael Svenningsen

Gabi og Peter bor i et lille fiskerhus ved Hvide Sande. De har ingen børn og lever af vinden og bølgerne på havet. De har begge to gang i mange kreative projekter. Ud over at surfe bruger Gabi vinterperioden på at strikke, lave mosaik og keramik.

- Jeg skulle måske have været kunsthåndværker. Jeg er hele tiden optaget af mange projekter, siger Gabi.

Annonce

Modedille

Peter Fischer og Gabi Ott kan tydeligt mærke den enorme interesse, der er for at komme ud på vandet og surfe. Peter underviser turisterne i de forskellige former for vandsport. Han har også været med til at bygge vandski-banen i Hvide Sande. Sammen med Gabi er han ofte den første til at afprøve nye vandsportsaktiviteter. Sådan var det også med disciplinerne paddleboard og kite og carve surfing, som blev populære for nogle år siden.

Peter Fischer er gerne first-mover, når det kommer til at afprøve nye trends indenfor vandsporten. Foto: Michael Svenningsen

- I 2021 var vestkysten overrendt af turister. Det er selvfølgelig godt. Danskerne har fundet ud af, at de har en hjemmebane, som ikke er helt tosset. For år tilbage skulle alle løbe et maraton. I dag skal alle ud og surfe. Det er vi rigtig glade for. Men når man er inkarneret surfer, som vi er, kan vi godt blive lidt udfordret, når vores passion går hen og bliver en modedille.

Annonce

Verdensmester

I 1998 blev Gabi Ott verdensmester i bølgewindsurfing i Klitmøller, og året efter vandt hun world cup i windsurfing på Sild. Men det er ikke succes og titler, Gabi går efter i livet. Der skal ske noget nyt, og der skal være en udvikling i det, hun kaster sig over.

- Der skal være en progression i det, jeg laver. Vinden og bølgerne forandrer sig også hele tiden. Peter og jeg er på vandet, lige så snart vejret tillader det. Havet er vores sted. Vi betragter os selv som et bølgefolk, afslutter Gabi.

- Jeg burde måske have været kunsthåndværker, siger Gabi Ott. Foto: Michael Svenningsen
Gabi Ott og Peter Fischer sælger kaffe i surferbutikken. Foto: Michael Svenningsen
Butikken ved tanken i Nymindegab er fuld af farver og figurer. Foto: Michael Svenningsen
Peter Fischer er surferinstruktør og sælger udstyr til dem, som vil ud på havet og prøve vandsportens muligheder. Foto: Michael Svenningsen
Peter Fischer har surferboards til de fleste vandsportsaktiviteter. Foto: Michael Svenningsen
Peter Fischer er gerne first-mover, når det kommer til at afprøve nye trends indenfor vandsporten. Foto: Michael Svenningsen
Baglokalet i surferbutikken er et drømmeparadis for folk med hang til vandsport. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Ugeavisen Varde

Nu får Varde sit eget julekort lavet af lokal kunster: Udleveres gratis i byens butikker

Ugeavisen Varde

Nye skilte skal formidle kulturhistorie ved populære lokale naturområder

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Varde

Blodpropper satte livet i perspektiv: Nu rykker Lisbeth og Jens fra Varde til Samsø

Ugeavisen Varde

Berit fra Oksbøl har skiftet slagterkniven ud med en skalpel: Blev omskolet i en alder af 49 år og boede på kollegie i Randers, mens hun studerede

Ugeavisen Varde

Gunnvør og Stine var i USA, da corona buldrede afsted: Boede hos Trump-supportere og stod på snowboard med batman

Ugeavisen Varde

Få overblikket: Det ved vi om kommunalvalget 2021 i Varde

Ugeavisen Varde

Sæt ord på kærligheden hver dag

Ugeavisen Varde

Afhængig af telefonen? Væn dig af med at tjekke dine apps hele tiden

Ugeavisen Varde

Morten var 20 år gammel og levede et liv i fest og farver, da han fik en diagnose, der ændrede hans liv: - Man bliver hurtigt voksen og finder ud af, hvad der er vigtigt i livet

Annonce