Annonce
Ugeavisen Varde

Gang i gågaderne: Vi skyder rør og laver vandrender

Bjarne Brinck håber, at vi ikke får meger regn resten af opgravningsperioden, så tidsplanen kan holdes. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Opgravning: Den øverste del af kræmmergade er for smal til, at de store maskiner kan være der, især helt oppe ved Storegade. Det har fået entreprenør Svend B. Thomsen til at tænke i alternative muligheder.

- Især ved den Kampmannske Gård bliver opgravningerne meget komplicerede. Dels fordi der er så smalt, men også fordi der ligger flere rør end forventet. Helt nøjagtig er der 37 fiberrør, som vi skal udenom. At der var så mange, kunne vi ikke se på billederne, fortæller Bjarne Brinck, der er formand for de forskellige håndværkerteams.

Nu bliver der gravet mindre huller, og så bliver rørene skudt igennem jordlagene på de i alt 77 meter, der er fra krydset ved Fiskergade op til Storegade.

- I den anden ende af Kræmmergade, mod Torvet, er vi i fuld gang med at lave vandrender, og så skal der lægges flækker 2,8 meter ud fra butiksfacaderne i begge sider. Gågadens midte bliver beklædt med skårne brosten, fortæller formanden og tilføjer:

- Hvis nogen undrer sig over, at vi åbner og lukker de samme gravehuller flere gange, så er det fordi, der skal være adgang til butikkerne. Hvis vi kunne gå helt ud til kanten af butiksfacaderne i begge sider af gågaden, så kunne vi nøjes med at grave én gang, men det kan vi ikke, fordi der skal være passage, forklarer Bjarne Brinck, der håber på mindst mulig regn, så tidsplanen kan holdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce