Annonce
Ugeavisen Varde

Gigantisk niveauforskel i Vardes pokalkamp mod Horsens: - Skuffende indsats, når vi ved, at vi kan gøre det bedre

Kasper Køhlert - bagerst - nåede kun at være på banen i 25 minutter. Han trak en fiber i låret efter 10 minutter. Varde IF – AC Horsens. Foto: Ludvig Dittmann
Varde IF's træner og anfører var begge skuffede efter kampen, hvor Varde IF i store dele af kampen blev spillet ud af banen af et stærkt Horsens-hold, der kom med næsten alle profilerne.

Varde: Varde IF tabte torsdag aften hele 0-8 på eget græs til AC Horsens i Sydbank Pokalen.

Kasper Køhlert, spillende cheftræner for Varde IF, var en ekstremt skuffet mand, da kampen blev fløjtet af.

Hans to døtre spurtede ellers hen i armene på ham for trøste ham umiddelbart efter de 90 minutters spilletid var gået, men alligevel havde han svært ved at finde et smil frem.

Annonce

- Ej, jeg synes godt nok, at det er skuffende i dag, når vi ved, at vi kan gøre det bedre. Selvfølgelig er Horsens stærkere end os på alle parametre, og de viser virkelig klassen her til aften, men hele holdet ved, at vi er bedre, end det vi viser, fortalte Kasper Køhlert.

Selvfølgelig er Horsens stærkere end os på alle parametre, og de viser virkelig klassen her til aften, men hele holdet ved, at vi er bedre, end det vi viser

Kasper Køhlert, cheftræner for Varde IF

På trods af nederlaget var han imponeret over den kulisse, der blev spillet i, hvor han fremhævede den store opbakning fra tilskuerne på Sydbank Stadion, der støttede hele vejen igennem.

- Vi kan helt sikkert tage oplevelsen med os, og der er da også lyspunkter i kampen. Lasse Kristiansen, vores målmand, spillede en flot kamp og bliver fortjent kampens spiller. Og så spiller vi faktisk godt i de første 30 minutter af anden halvleg, mens Horsens skruer ned for tempoet, fortæller Kasper Køhlert, der startede på den centrale midt, men allerede efter 10 minutter trak han fiber, hvilket han spillede videre med i et kvarter, inden han blev udskiftet.

Ærgerlig anfører

Også Nikolaj Andreasen var skuffet. Han stod tilbage med et blåt øje efter en nærkamp og en ærgerlig fornemmelse kort efter slutfløjtet.

- Horsens var bare suveræne, og der var kæmpe forskel. Vi laver en masse børnefejl, som de bare udnytter med det samme. De kommer hurtigt stort foran, før kampens nærmest er gået i gang, siger han og tilføjer:

- Men som Kasper også siger, så er det en fantastisk kulisse i dag. Banen stod snorlige, og det var en stor oplevelse, selvom det endte med et kæmpe nederlag.

Nikolaj Andreasen spillede hele kampen på den centrale midtbane, men Horsens-spillerne havde bare så meget kvalitet, at det var svært for alvor at vise sig frem.

Nikolaj Andreasen her i en duel mod en Horsens-spiller. Han kæmpede alt, hvad han havde lært, men han mødte bare overmagten. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Kort om kampen

Det var nærmest slut, før det var begyndt. Knap havde Varde-spillerne fået pulsen op, før de skulle hente bolden bolden ud af eget net, da Magnus Riisgaard Jensen bragte gæsterne på 0-1 efter fem minutter.

Der gik ikke længe, før det også blev 0-2, da Lirim Qamili var sikkerheden selv på et straffespark, hvor Varde IF's keeper, Lasse Kristiansen, gik til den forkerte side.

Efter et kvarters spilletid stod der så 0-3. Denne gang AC Horsens for at gøre arbejdet færdigt selv. Det var nemlig Vardes Bodi Høgnason, som var uheldig at tackle bolden ind i eget net, da han forsøgte at stoppe et fladet indlæg, der blev spillet ind foran.

Fire minutter senere fortsatte mareridtsstarten for Varde. Heller ikke ved denne mulighed havde Lasse Kristiansen en chance for at gøre noget ved. Aron Sigurdason hamrede bolden ind efter et indlæg fra højre.

Lasse Holm blev pillet ud i pausen sammen med sin tvillingebror Niclas. Ingen af brødrene havde den store succes i kampen mod de store stærke Horsens-spillere. Foto: Ludvig Dittmann

Anden halvleg var markant bedre fra Vardes side. Alligevel formåede gæsterne at nette fire gange. Sigurdason kom op på et hattrick, hvor især det sidste mål var flot, da han scorede på et pænt langskud. Også Pohl ville være med, og han udbyggede afklapsningen ved at score til 0-7. 0-8-scoringen stod unge Mikkel Lassen for, da han kom først på en løs bold og scorede kampens sidste mål i sin debut for gæsterne.

Der var klasseforskel i dag, og sådan går det nogle gange i pokalturneringen. For 11 år siden kom sensationen mod Brøndby, for fire år siden var det lige ved og næsten og i 2021 var det langt fra nok.

Så er det godt, at der er pokalfodbold igen i 2022, hvor Varde forhåbentligt kan kæmpe sig frem til de sjove runder, hvor de store hold venter. Måske bliver det året, hvor de laver en Brøndby 2.0.

På trods af resultatet var der stadig stor opbakning på lægterne. Næsten 450 mennesker var dukket op på Sydbank Stadion til at vidne nederlaget på 0-8. Foto: Ludvig Dittmann

Kampen i tal:

Varde IF - AC Horsens 0-8 (0-4 ved pausen)

05’ 0-1 Magnus Riisgaard Jensen
11’ 0-2 Liram Qamili
15’ 0-3 selvmål Bodi Høgnason
19’ 0-4 Aron Sigurdason
56' 0-5 Aron Sigurdason
81' 0-6 Aron Sigurdason
82' 0-7 Jannik Pohl
89' 0-8 Mikkel Lassen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Mød masser af raventusiaster: Klar til den sjette ravfestival i Vejers

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Se de flotte billeder fra kokketræf i Varde: Lokal gourmetmad på højt niveau

Ugeavisen Varde

Lokale kokkestjerner i køkkenet i den gode sags tjeneste: Samlede penge ind til unge i uddannelse

Ugeavisen Varde

Angela taler syv sprog og har egen virksomhed med adresse i Skovlund: - Vi skal være blandt verdens førende inden for vores felt

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Varde

Negativitet er ikke kun usundt for dit mentale helbred

Ugeavisen Varde

Brug havens sure æbler til en skøn cider

Ugeavisen Varde

Christian Bøving har kastet sig ud et nyt forretningseventyr: - Jeg er et gladere menneske, når jeg får lov til at lave flere ting

Ugeavisen Varde

Så er det besluttet: Sådan skal du sortere dit affald i fremtiden

Ugeavisen Varde

Tid er (meget mere end) penge

Ugeavisen Varde

Flere kvinder i kommunalpolitik

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - sæt foreningsliv på skoleskemaet

Ugeavisen Varde

Efterårets store naturoplevelse: Sæson for krondyr i brunst

Ugeavisen Varde

Den er go´ nok – altså det der med grøntsagerne

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Reception for en succes: Aldrig før har så mange brugt fritidscentret

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Annonce