Annonce
Ugeavisen Varde

Gik i gang med tredje drømmejob inden hun fyldte 40 år

44-årige Louise Larsen har blandt andet under sin uddannelse arbejdet i en anden klinik i Varde. Men ejerne af skønhedsklinikken i Torvegade i Varde, Susan og Steen Sommer, gav Louise et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Foto: Malene Wonsbek
Hos 44-årige Louise Larsen fra Ølgod er livspaletten farverig. Hun tænker altid i muligheder og går målrettet efter det, hun ønsker sig. Nu er hun blevet ansat som negleteknikker i en skønhedsklinik i Varde.

Varde/Ølgod: - Livet er én lang proces. Hvad der gav mening for mig for 20 år siden, giver ikke nødvendigvis mening nu, hvor jeg er i 40’erne, siger Louise Larsen med et smil.

Hun sidder ved sit arbejdsbord hos Klinik by Sommer i Torvegade i Varde, hvor hun er blevet deltidsansat. Hun glæder sig til at arbejde med sin nye passion – negle. Hun er uddannet negletekniker og nørder i manicure og pedicure.

Den farverige pallette med 70 forskellige CND shellac er det vigtigste i Louises håndværk som negletekniker.- Hvis kunderne ønsker en helt særlig farve, har jeg mulighed for at lave en specialblanding, siger hun. Foto: Malene Wonsbek

"Nørder" er i denne sammenhæng et vigtigt ord for Louise, der af og til føler, at ordet ”negledame” uretmæssigt bliver brugt i flæng om alle i denne branche.

Annonce


Jeg har ingen børn, men tilvalgte hunde og er gået all in på hundeudstilling. Jeg har labrador retrievere, både avlshanner af den racetypiske standard og så har jeg en smuk pensioneret champion tæve.

Louise Larsen


- Vi er mange, der arbejder med negle, men vi er faktisk også ret mange, der som jeg har taget en længere uddannelse og bestået både en skriftlig og praktisk prøve, understreger hun, der også tilføjer ”dedikeret perfektionist” til listen over de egenskaber, hun håber, kunderne vil fremhæve om hende.

Nail Art står for håndmalet negledesign. En af Louises kunder ønskede en flamingo på neglen. – Jeg er mega perfektionist og bliver ved, indtil jeg er 100 procent tilfreds med mit arbejde, siger Louise Larsen. Foto: Malene Wonsbek

Tredje drømmejob

Louise er født og opvokset i tekstilbyen Herning, og som ung student sprang hun da også direkte ind i tøjbranchen, hvor hun endte med at blive førstedame i en herretøjsforretning. Efter en årrække indenfor tekstiler sagde hun en dag ja til et helt anderledes drømmejob. Hun skiftede total branche og blev statsansat i et job, der både var mentalt og fysisk krævende. Efter 14 år i dette job måtte hun dog sande, at hvis hun skulle bibeholde sin mentale sundhed, så måtte hun skifte arbejde. Derfor tog tanken om at udleve endnu en drøm form.

- Jeg er ingen drengepige, men lidt alligevel, for jeg er meget praktisk og fysisk anlagt og har aldrig været for fin til at blive beskidt, selvom jeg altid er gået meget op i mit udseende – mit tøj, mit hår, min makeup og negle, tilføjer Louise Larsen og smiler.

Eksempler på Nail Art – altså Louises håndmalede negledesign. Foto: Malene Wonsbek

Med interesse for skønhedspleje valgte Louise at kaste sig ud i et nyt arbejdsmæssigt eventyr, hvor hun selv betalte de godt 20.000 kroner for uddannelsen til negletekniker.

Annonce

Fri til at afprøve

- Jeg er hverken gift eller har børn, så jeg har både haft frihed til og mulighed for at kaste mig ud i det, der er sjovt. Livet er fuldt af muligheder, der skal afprøves. Jeg er optimist og griber efter det, jeg har lyst til. I knap to år har jeg haft en tysk kæreste, der bor og arbejder i Tyskland. Han har to børn, så jeg nørder også lidt i en helt ny rolle som bonusmor, tilføjer Louise, der hurtigt drejer samtalen væk fra hendes privatliv og ind på det, der optager hende allermest – neglene.

Sådan blev Louise negletekniker

Louise Larsen er uddannet CND negletekniker – CND står for Creative Nail Design, et amerikansk brand. Hun tog uddannelsen på skolen Insight Cosmetic Group i Vejle. Grunduddannelsen, der koster cirka 20.000 kroner, afsluttes med en skriftlig og praktisk prøve.

Grunduddannelsen kan udbygges med en stribe andre certificeringer, som Louise Larsen også har en håndfuld af.

- Flotte negle er en detalje, der gør en forskel. De bliver lagt mærke til, især hvis de er velholdte. Det er en misforstået fordom, at lakeringen ikke holder. Alt afhænger af produkternes kvalitet. Jeg bor på en bondegård ved Ølgod med ti hektar. Jeg kører traktor, fodrer pillefyret og gør mit bedste for at holde de tre prydhaver vedlige. Og jeg har altid stærke, flotte negle tilføjer negleteknikeren, der glæder sig over at kunne tilbyde sin ekspertise i Varde midtby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce