Annonce
Ugeavisen Varde

Gode råd fra energivejleder Torben Krog, indehaver af Kroto Byg i Outrup

For knap en måned siden bestod Torben Krog eksamen ved Teknologisk Institut, så nu kan han kalde sig energivejleder. PR-foto: Kirstine Faber Krog
Annonce
  • Hvis opvarmningskilden er et oliefyr fra 60/70'erne, er der højest sandsynlig penge at spare ved at få det skiftet – få gode råd fra en energivejleder, der kan fortælle om alternative muligheder.
  • Hvis du synes, dit hus er svær at varme op, så mærk på væggen. Hvis væggen er kold, kan det tyde på, at isoleringen i hulmuren er faldet sammen, og så kan efterisolering være en god investering.
  • Tjek isoleringen på dit loft. Hvis der ligger mindre end 200 millimeter, så kan det betale sig at efterisolere. Hvis isoleringen ikke ligger tæt ind til spærene, kan varmen sive ud. Måske mangler der også en windplade ved udhænget. På loftet er den rigtige ventilation mindst lige så vigtig som isoleringen. Få eventuel en fagmand til at tjekke skunken og dit loftsrum.
  • Kolde vinduer kan også være en varmesluger. Få eventuel en tømrer til at tjekke om dine termoruder er punkterede. Ruderne behøver nemlig ikke være duggede eller mælkehvide imellem glaslagene, før de er punkterede. Dette ses nemt og tydeligt med det særlige termografikamara.
  • Det er gratis at få besøg af en energivejleder, der kan gå huset efter og finde de steder, hvor man med fordel kan energioptimere sin bolig. Energivejlederne er uddannede af Teknologisk Institut.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce