Annonce
Ugeavisen Varde

Gode råd til forældre

Opgavebøger og dominospil for små kreative tænkere er lavet af Dorte Nielsen og Katrine Granholm. Bøgerne og spillet træner børn til at få mange idéer, tænke kreativt og se nye, uventede muligheder. Jo mere du træner, jo bedre bliver du til at tænke kreativt. Privatfoto
Det er aldrig for sent at træne kreativ tænkning. Dorte Nielsen giver hermed gode råd til forældre, der ønsker at stimulere deres børn i at tænke kreativt.
Annonce

1.

Støt dit barns nysgerrighed, så det bliver ved med at stille spørgsmål. De fleste kender sangen med Spørge Jørgen, hvor far og mor blev så trætte af hans spørgsmål, at Jørgen endte med at få smæk og blive lagt i seng uden at få pandekager. Det er gennem nysgerrighed og skøre spørgsmål, at vi forundres. Forundring fører til nye måder at tænke på.

2.

Det er skønt at fejle. Fejr fejlene. Når man fejler, så lærer man. Det er ikke en fiasko. Man skal støtte sit barn i at turde afprøve nyt og kaste sig ud i noget ukendt. Der sker et gennembrud, når man fejler, for så kommer man automatisk til at tænke, hvordan kan jeg gøre det anderledes næste gang, for at opnå et bedre resultat. Mange børn og især teenagere er stressede. De er så opsatte på altid at gøre det rigtige.

3.

Hjælp dit barn til at se sjove sammenhænge, der udvikler kreativ tænkning. Små børn ser sammenhænge, vi ikke ser som voksne, gå med i legen. Voksne ser en papkasse, børn ser papkassen både som en bil, en båd eller et tv. Voksne ser en måne, men børn ser måske en nat-banan. Leg med dit barn ved at finde på sjove og skøre ord. Når vi sætter to ting sammen og skaber noget nyt, så kalder vi det innovation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce