Annonce
Ugeavisen Varde

Gratis juleklip i Café Paraplyen

Sammen med sin assistenst og frisørelev brugte Janni Kjærgaard fra Rustic Hair and Makeup en fridag på at klippe og vaske hår på Café Paraplyens brugere. Foto: Annett Bruhn.
Sammen med sin assistent og sin frisørelev tilbød Janni Kjærgaard at vaske, klippe og style Café Paraplyens brugere ganske gratis.
Annonce

Varde: I juletiden er der rigtig meget fokus på at hjælpe børn- og børnefamilier, og i år tænkte frisørmester Janni Kjærgaard, at det også var en mulighed at gøre noget for udsatte voksne, som eksempelvis brugerne af Café Paraplyen på Østervold i Varde.

- Jeg ringede til lederen af Café Paraplyen, Rita Christensen, og tilbød, at jeg, min assistent og frisørelev kunne komme ned på caféen og tilbyde husets brugere gratis hårvask, klipning og styling. Det sagde hun ja tak til, fortæller Janni, der glæder sig over de mange, der havde skrevet sig på listen.

Ideen er hentet både fra storbyerne og lokale oplevelser.

- Vi vil gerne sælge flere mursten. For hver solgt mursten nedsættes vores husleje. Alle kan købe en mursten, den koster 1000 kroner. Indtil videre har vi solgt mursten for 400.000 kroner, men vi skal helst nå op på en million, så vi håber, endnu flere vil støtte os
Rita Christensen, leder af Café Paraplyen.
Annonce

Tryghed er vigtig

- Alle vil gerne se godt ud, men ikke alle har råd til at komme til frisør. Derfor har vi valgt at byde ind med vores håndværk. Jeg har set lignende tiltag i både København og Aarhus. Desuden køber jeg altid bladet "Hus forbi" af hjemløse og kan ikke lade være med at tænke, hvor godt det ville gøre mange af dem med en klipning. En socialrådgiver tænker sikkert noget helt andet, tilføjer Janni Kjærgaard med et smil.

Med en særlig tanke for at alle, der ønskede at tage imod gratis hårvask og klipning skulle have en god og tryg oplevelse, besluttede Jannie og hendes to ansatte at etablere frisørsalon i et af caféens lokaler.

- Vi får en travl dag, men en dag som denne giver os enorm meget energi, fordi folk er så glade og taknemmelige, sagde frisørmesteren, der med saksen i hånden har formået at fortolke juleklip på sin helt egen måde.

Café Paraplyen

Café Paraplyen blev startet i 1995 i samarbejde mellem KFUM's Sociale Arbejde og Varde Kommune.

Caféen, der i stor udstrækning drives af godt 50 frivillige, er en alkoholfri café, hvor alle er velkommen.

Her kan man købe mad, deltage i mange forskellige aktiviteter, få rådgivning både med personlige og økonomiske spørgsmål.

Café Paraplyen har fem socialfaglige medarbejdere og er primært et tilbud til personer, der er ensomme eller ramt af psykiske problemer eller misbrug. Yderligere oplysninger på www.paraplyen-varde.dk

- I løbet af en dag kommer der vel godt 90 brugere på Café Paraplyen. Nogle kommer for at få noget at spise andre for at få rådgivning eller social samvær. Her kan misbrugere også hente antabus eller få udleveret rene kanyler, fortæller Rita Christensen, der igennem 25 år har været leder af Café Paraplyen. Caféen støttes af mange virksomheder og foreninger. - Vi vil gerne sælge flere mursten. For hver solgt mursten nedsættes vores husleje. Alle kan købe en mursten, den koster 1000 kroner. Indtil videre har vi solgt mursten for 400.000 kroner, men vi skal helst nå op på en million, så vi håber, endnu flere vil støtte os, siger Rita Christensen. Foto: Annett Bruhn.
Her er Janni Kjærgaard (tv) og Mia Bech Kristiansen i fuld gang med at klippe to af caféens brugere. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce