Annonce
Ugeavisen Varde

Grundsalget går forrygende

Birte Aas Dam har været ansat i Varde Kommune i 33 år. Heraf de seneste 15 i ejendomscentret. – Da jeg startede i dette job, lavede mine børn to huse til mig, for ”nu skal du til at sælge huse mor”, og de står stadig her på kontoret, fortæller Birte med et stort smil. Kollegaen Pia Karmar Jensen har været ansat i afdelingen i halvandet år. Foto: Malene Wonsbek
Normalt sælger Varde Kommune godt 20 grunde om året. Men i første halvår 2019 har de allerede solgt 21 grunde.
Annonce

Varde: Hvad sker der på Skorrehovej i Starup-Tofterup? Varde Kommune har haft udstykningen siden 2007, grundene er blevet solgt drypvis, men i dette halvår er der allerede blevet solgt tre grunde.

- Vi ser ofte, at når der først kommer hul på en udstykning, så kan det gå stærkt. I 2018 solgte vi 21 grunde. Syv i Varde midtby og 14 i oplandsbyerne. Især grundene i Oksbøl og Tistrup var populære, fortæller Birte Aas Dam, der sammen med ejendomsmægler Pia Karmar Jensen, står for udvikling, køb og salg af alle kommunens udstykninger.

- Det vigtigste er, at vi sælger til markedsprisen, og dermed er med til at sikre, at der er mulighed for, at lokale og eventuelle tilflyttere, kan købe grunde i diverse byer til fornuftige priser. Det er en politisk beslutning, at kommunen er aktive på dette marked. Vi har konstant cirka 200 grunde til salg, fortæller Pia Karmar Jensen og Birte Aas Dam tilføjer:

- I Haderslev har kommunen næsten ingen grunde, så alt ligger hos private udbydere, som derfor også selv sætter prisniveauet. I Esbjerg Kommune ejer kommunen stort set alle grundudstykninger.

Grunde til salg i Varde Kommune

På dette link kan du finde de grunde, som Varde Kommune har til salg: www.vardekommune.dk/byggegrunde-til-salg-i-varde-kommune

www.boligsiden.dk får du et overblik over de grunde, der er til salg hos ejendomsmæglere. Boligsiden ejes af ejendomsmæglere og kæder. Formålet er at gøre det lettere for boligkøbere at finde den ejendom eller grund, de er på jagt efter.

Annonce

Forbud mod at linke

I de 15 år Birte Aas Dam har arbejdet i ejendomscentret, har Varde Kommune med link henvist til udstykninger hos private eller ejendomsmæglere, men det gør de ikke længere.

- Vi er i 2018 blevet bekendt med, at Varde Kommune desværre ikke må henvise til private udstykkere på vores hjemmeside, da det er i strid med kommunalfuldmagtsreglerne. En kommune må nemlig ikke yde hverken direkte eller indirekte støtte til en virksomhed/enkel person – i dette tilfælde reklamere for private grunde. Det har vi ellers gjort i rigtig mange år, fordi vi synes, det er god service for borgere og eventuelle tilflyttere, at de på én hjemmeside kan få overblik over de grunde, der er til salg, forklarer Birte.

- Stigningen i salg af grunde skal nok ses i kølvandet af de historisk lave renter, og bankernes interesse i at låne penge ud til nybyggerier. Ofte hører vi, at familier kan låne cirka 10 procent mere, når de bygger nyt, end hvis de vælger at købe et "gammelt" hus. Rekorden med 77 solgte grunde i 2007, bliver svær at slå, men vi er da på vej, lyder de optimistiske vendinger fra Birte Aas Dam og hendes kollega i Varde Kommunes ejendomscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce