Annonce
Ugeavisen Varde

Gudstjeneste og bio på parkeringspladsen

Kvickly havde sat grænsen for antallet af biler til 80. Men næste gang bliver der plads til yderligere 50 biler, for det viste sig, at man sagtens kunne håndtere det. Foto: Kvickly Varde
Det blev en succes med gudstjeneste og film på Kvicklys parkeringsplads store bededag. Nu drømmer varehuschefen om mere bio og banko.
Annonce

Varde: Der var masser af biler på Kvicklys parkeringsplads store bededag.

Her var nemlig et par usædvanlige tilbud på plakaten, omend det ikke var inde i selve forretningen. Men i løbet af dagen blev der både afviklet gudstjeneste og to filmfremvisninger via storskærme på parkeringspladsen.

Kommende konfirmand Cecilie og hendes mor, Helle, ville ikke gå glip af drive-in gudstjenesten.- Der er once in a lifetime - det skal opleves, fastslog en tilbagelænet mor. Foto: Annett Bruhn

Det var varehuschef Jimmi Thomsen, der for nogle uger siden havde fået ideen og sat både himmel og jord samt relevante myndigheder og gode samarbejdspartnere i bevægelse for at få stablet arrangementet på benene.

Fredag gik det så løs.

- Det gik helt suverænt. Folk var gode til at blive i bilerne og holde afstand, når de var nødt til at gå ud og strække ben, roser Jimmi Thomsen.

Politiet kom på arrangørernes opfordring i løbet af dagen og tog et par runder blot for at konstatere, at både gudstjenesten og filmforevisningerne levede op til corona-bestemmelserne.

- Der var godt 40 biler til gudstjenesten og det dobbelte til filmene. Det var os, der havde sat grænsen på 80 biler, men efterfølgende har vi fundet ud af, at vi sagtens kan håndtere flere. Næste gang giver vi plads til 130, siger Jimmi Thomsen.

Der bliver nemlig en næste gang - søndag 31. maj. Det bliver dog ikke med drive-in-gudstjeneste, for til den tid er kirken tilbage i sine vante rammer som følge af den gradvise oplukning af samfundet. Men der vises atter film på storskærm. Sandsynligvis med "Frost 2" og "Jumanji 2" på plakaten, men det er ikke helt på plads endnu, siger Jimmi Thomsen.

Selvom interessen for arrangementerne var overvældende, så er der ingen planer om at rykke væk fra parkeringspladsen til et større sted.

- Slet ikke. Virksomhederne omkring os bakker godt op, og det er vigtigt, det er et arrangement inde i Varde, mener Jimmi Thomsen, som går og leger med tanken om at stable drive-in-banko på benene sammen med andre af byens butikker.

Angela Dreesen, der er frivillig i Jacobi Kirken, strikkede et par dåbsklude, mens hun nød gudstjenesten fra førersædet i sin bil. Foto: Annett Bruhn.
Anne Margrethe Momme og Niels Jørgen Nielsen sad klar i god tid før gudstjenesten.- Man skal udnytte tiden, lød det fra Anne Margrethe, der havde gang i pindene. Foto: Annett Bruhn
Alle fire præster var tilfredse - og lettede - efter drive-in gudstjenesten. Foto: Annett Bruhn
Thomas Hasemann Poulsen fandt i sidste øjeblik lyden af kirkeklokker på mobilen. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce