Annonce
Ugeavisen Varde

Gymnasieelever vil gerne kunne sige nej tak til alkohol

Sandra, Signe, Sofia og Jacob fra 1. årgang på Varde Gymnasium i gang med optagelserne. Foto: Janus Heiberg Madsen
Der blev lavet film på Varde Gymnasium forleden. Workshoppen var et led i en kampagne, der skal gøre det mere legalt for de unge at feste uden at drikke sig i hegnet.
Annonce

Varde: 1.g’erne på Varde Gymnasium deltog mandag 23. november i "Fuld af liv"-konkurrencen, som Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden stod bag. Konkurrencen har til formål at støtte danske unge i, at det er okay at drikke mindre.


De vil gerne have en ny festkultur, hvor det er acceptabelt at sige "nej tak" til alkohol

Peter Dalum, projektchef


Hele 1. årgang på Varde Gymnasium brugte således mandagen på at producere film, der skal være deres bud på, hvordan man kan skabe en mindre alkoholpræget festkultur. Frem til 10. december afholdes der workshops for over 5.000 1.g-elever på 23 gymnasier rundt om i landet. Her skal eleverne prøve kræfter med at ideudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere en kort kampagnefilm på en mobil eller ipad. Eleverne bliver desuden klædt på med viden om unge og alkohol, som skal danne baggrund for filmenes handling.

Annonce

Ok at sige nej

Ifølge en pressemeddelelse fra arrangørerne så oplever 64 procent af de unge, at deres alkoholforbrug stiger, når de kommer på en ungdomsuddannelse, og samtidig mener mere end halvdelen af de unge, at alkoholforbruget blandt unge i Danmark er for højt.

- Vores undersøgelser viser, at unge oplever, at man skal drikke for at være en del af det sociale fællesskab. Men et stort flertal ønsker forandring. De vil gerne have en ny festkultur, hvor det er acceptabelt at sige "nej tak" til alkohol, og seks ud af ti siger, at de ikke har behov for at drikke til fester for at have det sjovt med deres kammerater, siger Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens alkoholkampagne "Fuld af liv", i en pressemeddelelse.

- Vi håber, at konkurrencen kan bidrage til, at de unge forholder sig kritisk til festkulturen, og at de kan inspirere hinanden til at tænke fester på nye måder, hvor alkohol fylder lidt mindre, end det er tilfældet i dag. Måske bliver man faktisk sjovere og mere attraktiv at være sammen med, hvis man ikke drikker sig helt i hegnet, siger Søren Stokholm Thomsen, projektchef i Trygfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce