Annonce
Ugeavisen Varde

Gymnasieforberedende Efterskole klarer sig godt i matematikkonkurrence

Elever fra Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (VGE) klarede sig overraskende godt i en matematikkonkurrence målrettet gymnasiet. De ses her med deres diplomer. PR-foto
Matematiklærerne havde regnet med at to til tre elever måske ville klare de skrappe krav, men 11 elever lavede 10 eller flere opgaver rigtige, hvilket udløser et diplom.
Annonce

Varde: Elever fra Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (VGE) klarer sig godt i matematikkonkurrence målrettet gymnasiet, lyder det i en pressemeddelelse fra efterskolen.

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har i år valgt at lade alle elever på skolen deltage i den indledende runde til Georg Mohr-Konkurrencen. Konkurrencen er for elever, der er gode til matematik og kan lide at arbejde med anderledes og svære opgaver.

Egentlig er Georg Mohr-Konkurrencens primære målgruppe matematikinteresserede elever i de gymnasiale uddannelser, men hvert år deltager der også en del dygtige elever, som endnu ikke går i gymnasiet. I år altså også elever fra VGE.

Annonce

Elever overraskede lærerne

Matematiklærerne havde regnet med, at to til tre elever måske ville klare de skrappe krav til at gå videre, men af skolens 100 deltagende elever lavede 11 elever 10 eller flere opgaver rigtige, hvilket udløser et diplom. Derudover udførte fem af skolens elever helt overraskende over 12 opgaver rigtige, hvilket sender dem direkte videre til anden runde. De elever, der klarer sig bedst i Georg Mohr-konkurrencens anden runde, indbydes til at deltage i et vinderseminar og træningslejre med henblik på at kvalificere sig til Den Nordiske Matematikkonkurrence 30. marts 2020, samt til flere andre matematikkonkurrencer i Europa.

På billedet ses en del af de elever, der har fået over 10 point, samt de fem elever, der er gået videre til anden runde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce