Annonce
Ugeavisen Varde

Håndsprit: MedicTinedic solgte en normal års-omsætning på én uge

Lars Sandrini har tre firmaer: Et med akupunkturnåle, et med hudpleje og et med medicinske hjælpemidler. De to første ligger forholdsvis stille under coronaen - i det tredje boomer salg af håndsprit. Arkivfoto: Chresten Bergh
Lars Sandrinis medicinalvirksomhed i Varde sælger håndsprit i lange baner, men til gengæld ikke så meget andet.
Annonce

Varde: Lars Sandrini, indehaver af MedicTinedic i Varde, har travlt med at sælge håndsprit – men til gengæld ikke med så meget andet.

Virksomheden MedicTinedic arbejder med import af medicinsk udstyr, og håndsprit var en af varerne på hylden i forvejen – om end der aldrig før er blevet solgt så meget som nu.

- På én uge solgte vi lige så meget, som vi plejer at sælge et helt år, siger han.

Virksomheden importerer og sælger blandt andet håndsprit til kommuner, regioner, klinikker, plejecentre og erhverv, hvor man bruger håndsprit.

- En lille del af det, vi får hjem, sætter vi til salg til Vardes firmaer, siger Lars Sandrini.

Salget foregår over firmaets hjemmeside, og til forskel fra de skrækhistorier, man hører, om håndsprit til vilde priser, er varerne hos MedicTinedic næsten til før-corona-priser.

- Vores almindelige håndsprit er steget fem kroner per halve liter, fra 57 til 62 kroner. Vi har også fået et nyt mærke ind, der er lidt dyrere, til 70 kroner for en halv liter – og i næste uge får vi håndsprit hjem i femlitersdunke, til 80 kroner per liter, siger Lars Sandrini.

Annonce

Tre medarbejdere er sent hjem

Boomet i håndsprit til trods har han foreløbig sendt tre medarbejdere hjem på lønkompensation. For salget af alle øvrige varer er gået i stå.

- Vi forsyner fysioterapeuter, kiropraktorer og andre behandlere med alt udstyr til klinikkerne, og dét er lukket ned lige nu, siger Lars Sandrini.

Han tror på, at markedet retter sig igen efter coronaen, og i virkeligheden synes han også, vi kan lære noget i fremtiden.

- Baggrunden er frygtelig, men jeg håber, at samfundet er bedre forberedt næste gang, noget lignende sker. Vi skal tage ved lære af historien. Det har vi ikke været for gode til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce