Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælpepakke fra kommunen: En halv million kroner skal styrke markedsføring af coronaramte butikker

Sådanne skilte er der på mange butiksruder i øjeblikket. Nu skal et markedsføringstilskud fra Varde Kommune hjælpe handlen i gang igen efter krisen. Arkivfoto: Martin Ravn
Handelslivet har det svært under coronakrisen. Politikerne vil nu give et markedsføringstilskud for at sikre, at krisen ikke bliver for voldsom.
Annonce

Varde Kommune: Der bliver brug for en ekstra indsats, når butikkerne skal prøve at komme sig efter flere uger med minimalt salg. Varde Kommunes politikere har derfor valgt at bruge en halv million kroner fra udviklingspuljen til at give 11 handelsstandsforeninger et markedsføringsbidrag.

- Det er et klart signal om, at vi bakker op, siger borgmester Erik Buhl (V).

Han fortæller, at det er blevet sikret, at det er lovligt for kommunen at give tilskuddet. En af betingelserne er, at pengene skal bruges på generel markedsføring af detailhandlen.

I alt bliver 509.000 kroner fordelt efter antallet af medlemmer i hver enkelt handelsforening. Det giver denne fordeling: Agerbæk 10.000 kroner, Ansager 22.000 kroner, Blåvand-Ho 107.000 kroner, Henne 57.000 kroner, Nørre Nebel 52.000 kroner, Oksbøl 25.000 kroner, Outrup 20.000 kroner, Tistrup 22.000 kroner, Varde 112.000 kroner, Vejers 20.000 kroner og Ølgod 72.000 kroner.

Annonce

Flere tiltag

Markedsføringstilskuddet er en del af en ny hjælpepakke fra Varde Kommune.

Et andet tiltag i pakken er ifølge en pressemeddelelse fra Varde Kommune, at betalingsfristen for anden rate af ejendomsskatten for både erhvervsejendomme og private ejendomme rykkes fra 1. juli til 1. september. Desuden sker der en fremrykning af fem millioner kroner til renoveringer af broer og trafiksikkerhed. Nogle af pengene til cykelstier og trafiksikkerhed skal bruges omkring Frelloskolen, mens Udvalget for Plan og Teknik fordeler resten.

Aftensskolerne får fremrykket deres aktivitetstilskud.

Annonce

Mødes med banker

Borgmesteren vil også tage initiativ til at mødes med lokale pengeinstitutter for at bede om deres hjælp og forståelse over for lokale erhvervsdrivende.

Men han fortæller også, at han er klar over, at bankerne har nogle krav, de skal leve op til, der kan gøre det svært. Det vil han gerne blive klogere på.

- Jo flere, der påtaler det over for regeringen og Folketinget, jo bedre, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce