Annonce
Ugeavisen Varde

Corona og hjemmeskolen: Linn er både mor og skolelærer

Villads og Noah har sammen med deres mor lavet et skoleskema for dagen derhjemme. Den trives de med alle tre, og når æggeuret ringer, er der frikvarter. Privatfoto
Der er nok at se til i hjemmet i Oksbøl, hvor mor er skolelærer og samtidig også skal undervise sine egne to børn – det kalder på struktur.
Annonce

Oksbøl: Linn Uldal Nielsen indrømmer gerne, at hun er et struktureret menneske, der har brug for faste rammer. Og det har hendes drenge også, vurderer hun. Derfor har familien lagt hjemmeskolen i skemafaste rammer. Når æggeuret ringer, er der frikvarter.

- Jeg underviser i indskolingen, og via de digitale platforme kan jeg følge med i, hvordan mine elever arbejder. Hvis der er nogen, der ikke får lavet noget, kontakter jeg forældrene for at høre, om der er noget galt, og om jeg kan hjælpe. Jeg forventer ikke, at børnene lærer lektier, der svarer til en almindelig skoledag, men de skal lave lidt hver dag, siger den 40-årige lærer fra Blåvandshuk Skole i Oksbøl.

Sådan ser det daglige skema ud for Villads. Privatfoto
Annonce

Er selv ekstra udsat

Linn er type 1 diabetiker og er mere udsat i forhold til coronavirus. Derfor får hendes børn ikke lov til at have legekammerater på besøg. Af hensyn til smittefare ser de heller ikke bedste- og oldeforældrene.

- Villads på otte år og Noah på 11 år har hver én god legekammerat, som de må være sammen med. Vi tager ingen chancer, og vi har indrettet en hverdag, hvor vi bare er os fire. Min mand, Morten, er postomdeler, og han arbejder, som han plejer, fortæller Linn, der også ser hjemmeskole-dagene som noget positivt.

Annonce

Mere tid til hinanden

- Nu får jeg lov til at se mere til mine egne børn. Som familie får vi mere tid sammen. Vi spiller spil i hverdagen og ikke kun i weekenden. Går flere ture i skoven og ved stranden. Det er også en god anledning til at få talt sammen om den bekymring, som coronavirus også medfører. Forleden spurgte den yngste ”kan oldemor dø?” Og det fik vi en fornuftig snak om, fortæller hun, der råder alle til at være ærlige og fortælle sandheden, men uden at børnene bliver bange.

- Og så har jeg jo fået ekstra hushjælp, det er også en stor fordel ved hjemmeskolen, siger Linn med et grin og hentyder til, at drengene også skal hjælpe til med vasketøj, støvsugning og madlavning.

Sådan ser Noahs skema ud. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce