Annonce
Ugeavisen Varde

Corona og hjemmeskolen: Med et autistisk barn er struktur ekstra vigtigt

Sebastian og Simon læser lektier hver dag. Sebastian (rød trøje) er autist, så for ham er en struktureret hverdag med faste holdepunkter utrolig vigtig. Begge drenge spiller håndbold. De har et mål i haven, hvor de spiller bold. Privatfoto
Annonce

Varde: Hos familien Hallum Hansen i Varde er der fast struktur på hverdagen derhjemme. Det er en nødvendighed, fordi Sebastian på 13 år er autist og har rigtig svært ved, at der bliver ændret på hans daglige rutiner.

- Sebastian går i sp8 på Lykkesgårdskolen. Til ham har vi lavet et skema, hvor der bliver læst og lyttet, regnet og øvet staveord på bestemte tider. Grundet hans autisme er det vigtigt, at hjemmeundervisningen, lige som alt andet, ligger i helt faste rammer, fortæller mor Anja Schmidt Hallum Hansen.

Med lillebror Simon på 11 år, der går i 5.b på Sct. Jacobi Skole, er det lidt anderledes. Han skal læse 20 minutter dagligt og får lektier for på meebook. Lærerne har lavet en plan for, hvornår lektierne skal være afleveret, og det har han selv styr på.

- Ellers hjælper drengene i højere grad end tidligere til med opgaverne herhjemme. Vi har en hund, der skal luftes, og så lærer de at vaske tøj og gøre rent. Desuden er der også rigtig god tid til, at vi laver mad sammen, siger Anja med en drillende tone.

Både Anja og hendes mand Peter er derhjemme og nyder for en stund at have mere tid sammen, end de plejer at have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce