Annonce
Ugeavisen Varde

Horne Børneby er i fare for lukning: Borgermøde er på vej

Håbet er at holde borgermødet på skolen i Horne. Men corona-restriktioner kan stadig spænde ben for den plan. Arkivfoto: John Randeris
Horne Børneby har lige nu under 100 børn, og hvis det også er tilfældet i september, så skal politikerne tage stilling til, om de vil lukke skolen og børnehaven. Derfor er der et borgermøde på vej for at lave en plan, der kan overbevise politikerne om en bevaring.
Annonce

Horne: Sidste år sendte politikerne en advarsel til skolen og børnehaven i Horne. Der var under 100 børn på de to enheder, der tilsammen kaldes Horne Børneby. Hvis det sker igen i år, så vil politikerne få en sag på bordet, hvor de skal tage stilling til, om de vil lukke Horne Børneby.

Det er børnetallet i september, der er afgørende, men her en måned før er skyerne grå:

- I øjeblikket ligger vi under 100, siger Anne Øbo, der er afdelingsleder for skolen i Horne.

Annonce

En bred indsats

Derfor er det planen, at skolen, udviklingsrådet og sogneforeningen sammen holder et borgermøde 25. august klokken 19 i skolens gymnastiksal. Desuden arbejder byens bestyrelser med en procesplan for de indsatser, der kan sættes i gang.

Borgermødet

Planen er at holde borgermødet tirsdag den 25. august klokken 19-21 i gymnastiksalen på skolen.

Dog er der usikkerhed om corona-reglerne. Derfor kan det ske, at borgermødet bliver flyttet, og Anne Øbo kan heller ikke afvise en aflysning.

Det er børnetallet per 5. september, der er afgørende for, om politikerne skal beslutte, om de vil sætte gang i en lukning. Hvis det er over 100, så sker det ikke.

- Det er en bred indsats, der skal til. Jeg kan ikke kun skrue på skoledelen. Det sker der ikke nødvendigvis noget ved. Der skal skrues andre steder også, og det er det, vi gerne skulle gøre i fællesskab, siger Anne Øbo.

- Det er lige så meget en borgeropgave og en byopgave. Vi er så en del af det puslespil, fordi vi er skole, og det gerne skulle være attraktivt at gå her.

Annonce

Børn nok i distriktet

Egentlig er der børn nok i Horne. Der er bare for mange af dem, der går på andre skoler end den lokale folkeskole:

- Vores problem er, at vi ikke er for dygtige til at holde børnene hjemme så at sige, siger Keld Jochumsen, der er formand for sogneforeningen.

Anne Øbo vil gerne have tydeliggjort, at hun mener, at forældre har ret til at vælge den skole, de ønsker, for deres børn. Men hun oplever, at det er et problem i sig selv, at børnebyen er blevet lille. Der er forældre, der fravælger den, fordi de gerne vil have, at deres børn får flere relationer. Betænkelighederne hos forældrene er størst i forhold til de lidt ældre børn, lige inden de skal videre til overbygningen i Tistrup.

- Det er jo rigtig svært for os at stille noget op over for. For os er svaret at lave god, faglig skole, siger hun, der også mener, at skolen i Horne kan tilbyde nærhed og tryghed for eleverne.


Det er en bred indsats, der skal til. Jeg kan ikke kun skrue på skoledelen. Det sker der ikke nødvendigvis noget ved. Der skal skrues andre steder også, og det er det, vi gerne skulle gøre i fællesskab.

Anne Øbo, afdelingsleder for skolen i Horne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce